Upplagt för världskrig med Ukraina i Nato

En representant för Rysslands säkerhetsråd varnar för att godkänna Ukraina som medlem Nato. Detta menar han snabbt skulle leda till ett tredje och förmodligen sista världskrig.

Ukraina och president Volodymir Zelenskij vill med expressfart bli medlemmar i Nato, som tidigare rapporteratt i FrihetsNytt. Ett ”expressinträde” för Ukraina är dock inte troligt då det aldrig har hänt i Nato:s historia och behöver godkännas av samtliga 30 medlemsländer.

Om Ukrainas ansökan godkänns för anslutning till finanselitens stora militärallians kommer resultatet bli att det pågående kriget ”garanterat” eskalera till ett tredje världskrig, detta säger Alexander Venediktov, biträdande ordförande för Rysslands säkerhetsråd, allt enligt Reuters.

Kollektivt självmord

Alla Nato-medlemmar förstår att det vore självmord att godkänna Ukraina till Nato” säger Venediktov, som anser att Ukrainas ansökan är ”propaganda” och att USA och västvärlden mycket väl inser att idén är allt annat än förnuftig.

Även amerikanska talesmän har vid flera tillfällen förklarat att ett Ukrainskt Natomedlemsskap är uteslutet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter