Uppmanar par att skaffa barn – nu är Vlaams Belang störst

Nationalistiska Vlaams Belang har nyligen fått kritik från vänstern efter att ha uppmuntrat unga par att skaffa barn. En färsk opinionsundersökning visar dock att partiet är på rejäl frammarsch – numera är partiet det överlägset största i Flandern. Undersökningen ger hopp om att förändring är möjligt, säger partiledaren Tom Van Grieken.

Belgiska Vlaams Belang vill driva en strikt migrationspolitik och har gått till val på att sätta den egna befolkningen först. Partiet vill se ett självständigt Flandern, och nu visar en färsk opinionsundersökning att de i allra högsta grad har stöd av flamländarna.

Vlaams Belangs logga.

På sin hemsida hänvisar Vlaams Belang till en färsk opinionsundersökning som visar att partiet är störst i Flandern med hela 26,3 procent av rösterna. Deras största konkurrent N-VA hamnar långt efter med 21,4 procent. Partiledare Tom Van Grieken skriver i ett uttalande att undersökningen är uppmuntrande, och att resultatet ger flamländarna hopp om att en förändring är möjlig.

Barn är framtiden

Nyligen har partiet – som i sina kampanjer ofta fokuserar på familjepolitik – fått kritik från vänsterhåll efter att föreslagit att barnbidraget dubbleras för kvinnor som skaffar barn innan de fyller 30. För att uppmuntra att fler belgare skaffar barn vill man även att föräldraledigheten förlängs för både män och kvinnor. I sitt partiprogram är man öppen med att man anser att barn är framtiden, och skriver att ett ”hälsosamt samhälle välkomnar barn” och att barn ”stärker både nationen och familjen”.

”Diskriminerar” mot invandrare

Vänsterkritiker menar dock att Vlaams Belang diskriminerar då lättnaderna endast ska gälla föräldrar som har varit EU-medborgare i åtta år innan de skaffar barn. För att exempelvis ta del av det dubblerade barnbidraget måste föräldrarna ha arbetat eller studerat i minst tre år, skriver tidningen The Brussels Times.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter