Urspårad klimatguru: Att kritisera oss är som att låta barn bli skjutna

I en intervju likställer klimatgurun Al Gore kritik mot överhetens klimatagenda med att låta barn bli skjutna. Han passar även på att förespråka avväpning av folket.

Det är i en intervju med NBC:s Meet the Press som den allt mer urspårade klimataktivisten och före detta vicepresidenten Al Gore fäller uttalandet:

– Du vet, klimatförnekarna liknar på vissa sätt verkligen alla de nästan 400 poliserna i Uvalde, Texas, som väntade utanför en olåst dörr medan barn blev massakrerade. De hörde skriken, de hörde skotten, och ingen klev fram.

Uttalandet har uppmärksammats av flera medier, bland andra Daily Mail som påpekar att Gore har en förmögenhet på omkring 300 miljoner dollar genom sin ”gröna investeringsfond”. Fonden i sig har idag tillgångar på uppskattningsvis 36 miljarder dollar.

Utnyttjar barnmassaker för att främja klimatagenda

Massakern som Gore utnyttjar för att främja globalisternas agenda ägde rum i Uvalde, Texas, USA den 24 maj. Gärningsmannen Salvador Ramos sköt ihjäl 19 elever och två lärare medan polisens insatsgrupper stod utanför med skottsäkra västar och full beväpning men inte vågade gå in – något som av naturliga orsaker har fått stark kritik.

Gores uttalande kom efter att två dagars vackert väder lyfts fram som bevis för katastrofal global uppvärmning till följd av ko-pruttar.

– Ställda inför detta globala nödläge är vår passivitet och vår vägran att gå in genom dörren och stoppa dödandet inte typiskt för vad vi är kapabla till som människor, sade Gore vidare.

Vill förbjuda folket att ha vapen

I en annan jämförelse i samma intervju beklagade den stenrike klimatgurun att Demokratiska partiet hittills inte lyckats avväpna det amerikanska folket och påstod felaktigt att automatgevär (”assault rifles”) används för att ”mörda barn i klassrum”.

I själva verket använde Salvador Ramos ett halvautomatiskt gevär, vilket är lagligt att äga i en rad länder – inklusive Sverige och Schweiz – där man inte har sporadiska masskjutningar som i USA.

Orsaken till att dessa ”automatvapen” inte förbjuds är enligt Gore ”samma orsak som att vi inte kan driva igenom klimatlagar”. I verkligheten är alltså automatvapen normalt sett förbjudna för privatpersoner i samtliga delstater i USA, även om det för en entusiastisk sportskytt går att få tillstånd genom att gå igenom en rigorös ansökningsprocedur, ungefär som i Sverige.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter