Facebook gör upp utanför rätten i den så kallade Cambridge Analytica-skandalen där man hutades åt av den amerikanska kongressen.
Facebook är ett starkt politiserat företag som i likhet med Twitter bedriver en högst påtaglig censur mot konservativa röster. Det är också ett företag som bokstavligen lever på att samla in persondata om sina användare och sälja den till tredje part, särskilt i form av reklam.
Frihetsnytt har tidigare skrivit om hur Facebook i sin tur fick tillgång till kundinformation från ett svenskt nätapotek.
Vid ett tillfälle, 2016, tillät man dock ett mindre globalistiskt och mer konservativt företag att göra samma sak då Cambridge Analytica betalade för tillgång till användardata på 87 miljoner människor – information som företaget använde för republikanska politikers valkampanjer. Då blev det plötsligt en stor skandal.
Nu har Facebook och dess ägarbolag Meta bestämt sig för att göra upp utanför rätten och betala en okänd summa pengar för att få stopp på en stämning som riktats mot företaget i en domstol i San Francisco, USA, skriver bland andra Washington Times.
Cambridge Analytica tvingades lägga ner efter skandalen.