USA: Experter förutspår mRNA-vaccin mot Covid-19 kan återkallas

Mailkorrespondens mellan amerikanska myndigheter förutspår att Covid-19-vacciner kan återkallas på grund av risk för hjärtinflammation.

Harry Chang, en överstelöjtnant i den amerikanska armén, har fört e-postkorespondens med California Department of Public Health, och militära tjänstemän inom delstaten. Chang har bland annat framfört statistik och rapporter från Pentagon som visade att det amerikanska försvarsdepartementet upptäckt oväntat många fall av hjärtinflammation hos trupper efter massvaccinationen mot covid-19.

”En paus i Pfizer/Moderna-administrationen (ungefär som J&J-blodproppspausen) kommer att ha en negativ inverkan på vaccinationsfrekvensen för USA/CA; bedömt som osannolikt på grund av orsaker till hjärtinflammation kan komma från flera källor (t.ex. covid, andra tillstånd, andra vacciner/recept, etc” skriver Chang i ett e-postmeddelande.

Amerikanska alternativmedier begärde ut denna korrespondens med hänvisning till USA:s offentlighetsprincip, Freedom of Information Act. E-postmeddelandena avslöjar att det fanns en tidig ”röd flagga” med mRNA covid-vaccin relaterat till rapporter om hjärtinflammation i USA och Israel. Det framgår också att sjukvårdstjänstemän var oroliga för att erkännande av risken skulle ha en negativ effekt på allmänhetens uppfattning om covid-vaccinets säkerhet.

Hjärtinflammation innebär allvarliga problem som ofta tvingar människor att sluta träna och utföra andra fysiska aktiviteter under en period. I vissa fall kan tillstånden leda till döden. De flesta fall som upptäcks efter vaccination kräver sjukhusvistelse. Vissa människor lider av långtidseffekter.

Både Moderna- och Pfizer-vaccinerna mot Covid-19 är av mRNA-typ som ges i primärserier med 2 doser. Boosters rekommenderas nu eftersom vaccinerna inte visat sig vara så effektiva mot Covid-19 som tidigare hävdats.

Uppföljning efter Pentagons upptäckter

Några veckor efter den ovanstående mailväxlingen erkände CDC:s forskningsenhet att förekomsten av hjärtinflammation efter vaccination var betydligt högre än de först befarat, och detaljerade siffrorna i en rapport daterad den 24 maj 2021.

Myndighetens vaccinsäkerhetsgrupp presenterade data om de nyligen upptäckta biverkningarna under offentliga möten följande månad. Där avslöjades att hjärtinflammation rapporterades i mycket högre takt än förväntat hos män i åldrarna 12 till 29, men hävdade att det var för tidigt att indikera ett samband mellan problemen och vaccinerna. Gruppen hävdade däremot att datapunkter ”föreslår ett sannolikt samband” med vaccinerna mot covid-19.

Ungefär samtidigt lade de amerikanska myndigheterna till varningar om hjärtinflammation till faktablad som distribueras till vaccinmottagare, vårdgivare till mottagare och läkare som administrerar vacciner, och militärläkare rapporterade fler fall än väntat bland trupper som fått ett av vaccinerna.

Vissa experter säger att de nya siffrorna innebär att friska, unga människor inte bör ta någon av doserna, eftersom Covid-19 främst ger allvarliga problem för äldre och de med underliggande tillstånd som njursjukdom. Sverige, Danmark och Finland har återkallat Moderna-vaccinet för ungdomar på grund av risken för hjärtinflammation och nu kan USA vara på väg att fatta samma beslut.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter