USA fortsätter sponsra kriget

USA har utlovat ett militärt stödpaket på 6,8 miljarder kronor till Ukraina samtidigt som folket i Amerika fortsätter att lida konsekvenser av inflationen.

Vid ett samtal igår mellan Joe Biden och Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj lovade Biden att USA ska sända ett nytt militärt stödpaket till hans land, värt nästan 7 miljarder kronor. Detta enligt SVT. Paketet ska inkludera vapen och utrustning, däribland långskjutande systemet HIMARS, artillerisystem och ammunition samt beväpnade fordon.

Historia av ingripande i konflikter

USA har en lång historia av att ingripa i konflikter mellan andra länder, ofta med omfattande blodspillan som följd. Det aktuella kriget mellan de båda före detta sovjetrepublikerna Ukraina och Ryssland har en förhistoria av amerikansk inblandning. Det har handlat om omfattande sponsring av militanta, antiryska rörelser i västra Ukraina. Brittiska BBC har visat att USA, efter att ha sponsrat en revolution 2014, tämligen godtyckligt utsåg den nya regeringen – vars första uppgift blev att underblåsa fientlighet mellan regionerna och skärpa språklagarna mot den ryskspråkiga befolkningen. Detta i sin tur orsakade de utbrytningar som lett till det aktuella kriget.

Donald Trump Junior ifrågasätter prioriteringen

Medan de vanliga amerikanerna tampas med inflation och en enorm översvämning i Florida tjänar finanseliten stora pengar på krigsindustrin. Beslutet att ge Ukraina mer bistånd har fått kritik i både höger- och vänsterkretsar, bland annat från Donald Trump Junior.


Hotfulla uttalanden från Joe Biden

I uttalandet från vita huset säger även Joe Biden att USA är beredda att ålägga allvarliga straffkostnader för den individ, entitet eller land som tillhandahåller stöd till Rysslands annektering av Ukrainska områden.

Den 8:e november är det dags för mellanårsval till USA:s kongress, där platser tillsättas och röstas fram till representanthuset och senaten. Det återstår att se vilka effekter valet kan få på Bidens krigspolitik.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter