USA: ”Hälsochef tjänade över 50 miljoner extra per år på Covid-19”

USA:s smittskyddschef Antony Fauci och hans fru har skördat miljontals kronor under Covid-19 samtidigt som amerikanska företag drabbats hårt och människor har gått panka. Det påstår Fox News.

Siffror som presenteras av Fox News visar att Anthony Fauci ökade sin inkomst med ca 56 miljoner kronor under pandemiperioden – detta efter att redan 2019 ha haft en årsinkomst på ca 80 miljoner kronor. Fauci är fömodligen den minst populäre amerikanske statstjänstemannen genom tiderna och hade även vissa motsättningar med dåvarande president Donald Trump. Presidenten höll emellertid med Fauchi i allt väsentligt – det vill säga att alla bör vaccinera sig mot covid-19.

Enveten vaccinförespråkare

Fauci har ofta väckt irritation och en politiker som länge varit kritisk mot honom är Florida-guvernören Ron de Santis, som många bedömare ser som ett bättre alternativ än Donald Trump inför nästa presidentval. Efter att Anthony Fauci i somras kungjorde sin pensionering, men ändå fortfor med vaccinhysteriska mediauttalanden, förordade Ron de Santis att någon borde ta den lilla varelsen i öronen och kasta honom över floden Potomac som skiljer Washingtons stadskärna från förorterna.

Fauci är en av de bäst betalda statstjänstemännen och har tjänat som amerikansk byråkrat i 55 år. Även hans hustru Christine Gray arbetar inom den amerikanska folkhälsomyndigheten.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter