USA: Inbördeskrig nästa enligt hälften av amerikanena

Den liberala demokratin USA närmar sig sin upplösning – det tror hälften av de som svarat i en stor undersökning. Svaren visar dessutom en förvånansvärt stor vilja att själv utöva politiskt våld.

Under Joe Bidens tid som presidentkandidat talade han ofta i beslöjade ordalag om sin önskan att misshandla sin politiske motståndare Donald Trump hellre än att debattera mot honom. Den amerikanska globalistvänstern har sedan dess blivit alltmer våldsbejakande. Under Trumps presidentskap har kampanjrörelser som BLM och Antifa utövat dödligt våld i vågor. De stora mediernas stöd och beskydd av de våldsamma kampanjmakarna har varit mer eller mindre heltäckande. Förutom uppmuntran från globalistmedia och dito politiker har våldskampanjerna haft ett omfattande finansiellt stöd från finanseliten och dess skattebefriade fonder – bland annat Ford Foundation (som inte har någonting med bilmärket Ford att göra).

Våld är en del av det politiska livet enligt amerikaner

En forskargrupp knuten till Yale-universitetet har publicerat en representativ undersökning med 8620 respondenter, som uppmärksammats av Fria Tider. Även om rapporten inte har genomgått sedvanlig vetenskaplig ”peer-review” är det uppenbart att viljan till strid med hugg och slag och skjutvapen har ökat avsevärt på båda sidor om USA:s många politiska konfliktlinjer.

Siffrorna är framräknade ur uppgifter i löptexten i sammanfattningen på sidorna 2 och 3 av rapporten ”Views of American Democracy and Society and Support for Political Violence: First Report from a Nationwide Population-Representative Survey”. Rapporten kan laddas ner här. Grafik: Frihetsnytt

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter