USA: Mediamakten biter i sten på kunglig guvernörskandidat

Finanselitens medier har flera strategier för att kontrollera oppositionella politiker. Ett är att bombardera dem med anklagelser och försätta dem i försvarsställning. Inför guvernörsvalet i Arizona visar Kari Lake hur detta kan hanteras. 

I alternativmedia har Kari Lake gjort sig en stor profil men betraktas i massmedia som ointressant och extremistisk. Hon har lämnat demokratiska partiet stöder numera Donald Trump och vill nu själv bli guvernör i delstaten Arizona. Detta ser ut att bli en promenadseger trots att Lake går emot flera av de mäktiga amerikanska massmediernas käpphästar – hon hålller fast vid att demokraternas valfusk avgjorde det sistlidna presidentvalet och hon kritiserade redan i februari Joe Bidens engagemang i Ukrainakriget. Hon är dessutom en frihetskvinna och motståndare till alla former av vaccintvång.

Svårt hitta skräp på Kari

En journalist vid en lokal nyhetskanal fick nyligen order att göra en tämligen konventionell ”nedtryckningsintervju” med Kari Lake, där hon skulle ställas mot väggen på samma sätt som politiska avvikare är vana vid. Ammunitionen bestod av gamla anklagelser som ekonomiska felsteg och, lustigt nog, att Kari Lake lämnat det demokratiska partiet och gått över till republikanerna.

Oturligt nog kände intervjuaren och intervjuoffret varandra och det blev under samtalet snabbt klart vem som var den dominerande personligheten. Videon, som uppmärksammades av Johannes Haddad i hans Telegramgrupp The biggest awakening, talar för sig själv och kan tjäna som en lektion för inte minst manliga politiker – ingen nämnd och ingen glömd.

Elitlobbyn duckar

När amatörer, som är lätta att förlöjliga, deltar i folkliga frihetskampanjer visar massmedia stort intresse. Vid sökningar på anti-vaxer kommer Kristopher Key upp långt före de tusentals professionella vetenskapsmän och politiker som leder motståndet. Men när lovande politiker står upp mot eliten föredrar man att hålla sig undan. I USA syns inte vaccinlobbyn till när guvernörer som Floridas Ron DeSantis, går emot och vägrar införa USA:s folkhälsomyndighets rekommendationer till deras stater att införa obligatoriska vaccinationer för barn mot Covid-19.  

Med utgångspunkt från att Kari Lake blir guvernör är det än så länge endast Florida och Arizona som styrs av helhjärtade frihetspolitiker. De kommande mellanårsvalen tros förändra den situationen i en positiv riktning.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter