tisdag, 27 september, 2022

USA: ”Ni kan betrakta Covid-19 som en vanlig influensa”

Topptjänstemän vid amerikanska folkhälsomyndigheten byter retorik – medger att Covid-19 inte är så farligt som man tidigare påstått

Flera topptjänstemän från amerikanska Food and Drug Administration (FDA), inklusive myndighetens kommissionär Robert Califf, medgav att befolkningen nu kan börja betrakta Covid-19 som vilket annat luftvägsvirus som helst, att jämföra med vanlig influensa.

Califf och hans närmaste medarbetare skrev för Journal of the American Medical Association att Covid-19 kommer att finnas kvar under överskådlig framtid men att dess allvarsgrad kan jämföras med säsongsinfluensan. Trots detta menar de att Covid fortfarande kommer att kräva årliga vaccinationer riktade mot de mest hotfulla varianterna av viruset.

”Utbredd vaccin- och infektionsinducerad immunitet, i kombination med tillgången på effektiva terapier, kan dämpa effekterna av framtida utbrott”, sa tjänstemännen och hänvisade till Covid-19 vid ett annat namn för ”CCP-viruset”, vilket anknyter till dess härkomst i Wuhan. CCP står för Chinese Communist Party.

Myndigheten har gjort en tydlig svängning från den linje de höll under 2020 och 2021. I slutet av oktober 2020 sa Anthony Fauci att president Donald Trumps jämförelser mellan Covid-19 och influensa var falska, och att: ”det är inte korrekt att säga att det är samma sak som influensa.” Ungefär ett år senare hade Fauci ändrat sig och sade till CBS News att medborgarna ”sannolikt” kommer att behöva hantera Covid-19 på liknande sätt som influensa.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

Ny metod för cancerbehandling

Flera blir strömlösa

00:04:30

Nyhetssändning 27 september

- Annons -

Liknande artiklar

00:04:30

Nyhetssändning 27 september