USA och Sydkorea avfyrar 8 missiler i reaktion mot Nordkorea

Amerikanska och sydkoreanska militärer avfyrade åtta ballistiska missiler i havet på måndagen i en kraftuppvisning. Detta matchade en nordkoreansk missiluppvisning en dag tidigare och förlängde en provocerande serie av vapendemonstrationer.

Takten för Nordkoreas ballistiska missiluppskjutningar har ökat i år. Nästan till den grad att de nu blir ”rutin” mitt i de vanliga åtföljande hoten från Kim Jong Un. Men vad som inte är vanligt är att USA och Sydkorea ”svarar” på ett alarmerande sätt. Men det är precis vad som hände som svar på den senaste testskjutningen från Nordkorea.

Nordkorea avfyrade på söndagen åtta kortdistansmissiler, vilket markerar vad internationella rapporter säger är ett endagsrekord för de flesta ballistiska missiler från norr. Serien av uppskjutningar pågick under cirka 35 minuter från minst fyra separata platser, inklusive båda kusterna och från norr om huvudstaden Pyongyang.

Den sydkoreanska militären reagerade snabbt med egna motsvarande uppskjutningar på måndagen, och beskrev besvarandet som en demonstration av förmågan att reagera snabbt och exakt på nordkoreanska attacker.

De allierades övning i direktsändning involverade åtta Army Tactical Missile System-missiler – en amerikansk och sju sydkoreanska – som avfyrades i Sydkoreas östra vatten över 10 minuter efter aviseringar för luft- och sjösäkerhet, enligt Sydkoreas gemensamma stabschefer och amerikanska styrkor på Koreanska halvön.

Sydkoreas president Yoon Suk-yeol bekräftade att Seoul skulle förbli fast i sitt svar till sin norra granne och rival. ”Vi kommer att se till att det inte finns en enda spricka i att skydda vårt folks liv och egendom”, sa han. Vissa skeptiska bedömare var snabba med att ifrågasätta om detta kommer att ha någon som helst avskräckande effekt.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter