lördag, 1 oktober, 2022

USA:s finansminister stormar ut från G20 mötet

Janet Yellen lämnar i protest när Rysslands företrädare börjar tala

Onsdagens toppmöte med finansministrarna inom G20-länderna blev betydligt mer tumult än förväntat. Den amerikanske finansminister och före detta Federal Reserve-chefen, Janet Yellen, ingick i en kontingent av västerländska finanstoppar som gick ut från ett G20-mötet efter att deras ryska motsvarighet började tala.

”Tillsammans med våra allierade USA och Kanada lämnade representanter från Storbritannien G20-mötet när ryska delegater talade”, sa en talesperson för det brittiska finansministeriet om händelsen.

Yellen och hennes motsvarigheter, inklusive Bank of Englands guvernör Andrew Bailey, lämnade mötet med stängda dörrar när Rysslands finansminister Anton Siluanov började tala. Siluanov är en av de som sanktionerats av Biden-administrationen.

”President Biden har gjort klart, och jag håller verkligen med honom, att det inte kan vara business as usual för Ryssland i någon av finansinstitutionerna”, sa Yellen till panelen.

Förutom Ryssland, USA, Storbritannien och Kanada är de andra medlemmarna i G20

Australien, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan, Sydkorea, Sydafrika, EU som i de flesta avseenden står inom den västerländska sfären. De övriga länderna som ingår är Mexiko, Brasilien, Argentina, Saudiarabien, Turkiet, Kina, Indien och Indonesien – där mötet också hölls.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

Liknande artiklar