USA:s sjukvårdsdepartement hemligstämplar covid-19 info – blir stämda

En person med hög offentlig ställning inom en av det amerikanska sjukvårdsdepartementets myndigheter har velat styra debatten i covid-19-frågan och i praktiken velat censurera det han kallar för ”desinformation” i sociala media. Nu hemligstämplas också stora delar av myndighetens mailkommunikation.

USA:s ”Surgeon General”, Vivek Murthy, en statstjänsteman med en roll lite liknande chefen för Socialstyrelsen i Sverige, har flera yttrandefrihetsmässigt tveksamma ageranden bakom sig i sin myndighetsroll.

Han har krävt censur av covid-19-relaterad information, bland annat videobloggaren Joe Rogan och dennes intervju med Dr. Roberg Malone. Dessutom har Murthy krävt att de sociala medieföretagen ska överlämna persondatan bakom konton som gjort olämpliga inlägg om covid-19 – eftersom Murthyt definierat inläggen som ”misinformation”. Detta skriver Reclaim The Net.

Det amerikanska hälsodepartementet i sin förfärliga kontorsbyggnad har kompenserat sig i estetiskt avseende genom att utnämna en bildskön generaldirektör i form av Vivek Murthy. Murthy har under hela coronapandemin kämpat mot att allmänheten ska kunna komma åt sanningsenlig, vaccinskeptisk information via internet. Bland annat har han begärt censur av uttalanden från världens förmodligen främste expert på mRNA-vaccin Dr. Robert Malone. Foto: Reclaim The Net

En aktivistgrupp har begärt att hälsodepartementet ska lämna ut all offentlig korrespondens mellan dem själva och ett antal sociala medieplattformar. De utpekade företagen som man misstänker har fått censur- och informationskrav från Murthy var Facebook, Twitter, TikTok, Instagram, Snapchat, Reddit, YouTube, LinkedIn, Tumblr och Pinterest.

Gernaldirektören stäms inför domstol

Redan i april förra året lämnade aktivisternas advokater in sin skrivelse om att korrespondensen med social-mediaföretagen skulle överlämnas. Eftersom detta nu snart 10 månader senare ännu inte har skett följer nu en stämning.

Aktivistgruppen, Judicial Watch, har även varit tvungen att stämma det amerikanska justitiedepartementet av samma anledning; Reclaim The Net rapporterade.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter