Usla energipolitiken fortsätter

Oljekraftverk igång för att stötta elbristen i söder

Elpriserna i södra Sverige fortsätter att höjas och ligger idag på 5,70 kronor per kilowattimme – en enorm skillnad från norr där priset är 5,2 öre per kilowattimme. 

Regeringens usla energipolitik fortsätter. På grund av elbristen har man startat igång oljekraftverket i Karlshamn sedan en vecka tillbaka. Uniper, ett tyskt multinationellt företag, som driver anläggningen bränner 70 000 liter olja i timmen och var den oljan kommer ifrån vill man inte svara på mer än att den kommer från Preem raffinaderi i Lysekil, enligt Unipers presschef Torbjörn Larsson. 

Moderaterna visar sitt missnöje på sitt Twitterkonto och säger att den svenska energipolitiken är ett misslyckande och ett resultat av att Sverige och andra europeiska länder stänger ner fungerande kärnkraftverk. 

Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi kallar det en skandal och kräver att regeringen stoppar produktionen, samtidigt som man i Miljöpartiet driver på för att stänga ner kärnkraften i söder. 

Sveriges klimat- och miljöminister Annika Strandhäll svarar att kritiken är skrattretande och att det är affärsmässiga beslut som ligger bakom.  

Vem som bär ansvaret för beslutet att starta igång oljekraftverket slår Strandhäll ifrån sig och säger att det är ingens fel, utan konstaterar istället att det behövs mer energi. För att lösa energiproblemet vill Strandhäll och Socialdemokraterna tillsammans med investerare satsa på havsbaserad vindkraft. 

Vilka investerarna är framgår inte i nuläget.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter