Utlänningar får socialhjälp i 25 år – ”vanligt” enligt socialsekreteraren

Socialsekreteraren Maria Rennerstam har publicerat en bok med den talande titeln ”En socialsekreterares bekännelser”. Nu har Youtubekanalen Sverigebilden gjort en intervju med författaren.

Innehållet i intervjun är upprörande, men den som redan förväntar sig berättelser om hur det svenska socialförsäkringssystemet framstår som löjeväckande naivt i sin hantering av bidragssugna invandrare, lär inte bli besviken över Marias avslöjanden.

Några av de saker som Maria tar upp är att familjer kan gå på försörjningsstöd i årtionden utan avbrott, och att ”papperslösa” kan få försörjningsstöd.

Men framförallt lyfter hon fram konkreta berättelser — utan namn naturligtvis, på grund av sekretess — om hur många av dessa människor ser det som som självklara rätt att få sig själva och mängder av barn försörjda av svenska skattebetalare, och socialarbetarnas självklara plikt att hjälpa dem med detta.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter