Utlovade Kom inte hit-kampanjen igång

Till mångas glädje och andras ilska drar regeringen nu igång den utlovade informationskampanjen som fått smeknamnet ”Kom inte hit”. Den går ut på att låta människor i typiska migrantländer få veta att Sverige inte längre kan vara ett generöst flyktingland och att det är bättre att de som har tankarna på att ta sig hit, istället tar sig ytterligare en funderare.

Det var i vintras som migrationsminister Maria Malmer Stenergaad (M) och Henrik Vinge (SD) utlovade en internationell informationskampanj som skulle förändra bilden av vårt land som ett paradis för migranter. Åtgärderna som man beslutade om var:

  • En tre minuter lång informationsvideo där migrationsministern på engelska berättar om flyktingpolitiken. Den kommer att finnas på regeringens hemsida.
  • En debattartikel och intervjuer i bland annat tysk, fransk, dansk och belgisk media.
  • Ett faktablad som ska skickas till ambassaderna.

Migrationsminister Maria Malmer Stenergard kan inte säga om det som hittills gjorts i kampanjen, har haft någon effekt, men antalet asylsökande till Sverige har minskat med 24 procent första kvartalet i år jämfört med samma period förra året, samtidigt som det ökat i Europa, säger hon, rapporterar Aftonbladet.

– Jag tror att det är alldeles för tidigt att dra några slutsatser. Men vi vet att flyktingsmugglare och andra är mycket välinformerade om vilka förhållanden som råder och ser till att anpassa sin verksamhet efter det, säger hon.

Intervju i tyska Welt om Sveriges problem

I en artikel i den tyska tidningen Welt säger Malmer Stenergard att högre krav ska ställas på invandrare, ”till skillnad från i dag där en majoritet av de utrikes födda inte själva försörjer sig här”, enligt en rapport från stiftelsen Entreprenörskapsforum.

– Jag tror att de allra flesta idag ser att våra problem kan tecknas i en ganska mörk färg som jag tycker är vår skyldighet är att visa, även gentemot andra länder. Men vi har en plan för hur vi ska vända utvecklingen.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Jättebra. !! Men man skulle kunna betala somaliska Imamer en rejäl slant för att avråda landsmän från att emigrera. Och gärna ge Imamer en bonus för varje familj de lyckas få att lämna Sverige. t.e.x $ 10 000 per familj. Pengarna utbetalas till valfritt konto i valfritt land.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter