Utsatta barns uppgifter delades med TikTok

Den sociala medieappen TikTok har fått tillgång till utsatta barns uppgifter. Det är antimobbingorganisationen Friends som läckt uppgifterna.

Det har framkommit att stiftelsen Friends, som arbetar för att hjälpa mobbade eller sexuellt trakasserade barn, har skickat de hjälpsökande barnens mailadresser och telefonnummer till appen TikTok, rapporterar Ekot.

De hjälpsökande barnen kan fylla i ett formulär på Friends hemsida och när Ekot provade att göra detta noterade de att Friends delar information om deras besök med Tiktok eftersom Friends har aktiverat appens spårningsverktyg, en så kallad ”pixel”, skriver SR Ekot. Själva meddelandet kunde inte läsas av TikTok men däremot framgick mailadress och i vissa fall även telefonnummer.

Friends kommunikationschef Lovisa Lönnebo, säger att det rör sig om ett mänskligt misstag. Friends har stängt av överföringarna och anmält sig själva till Integritetsskyddsmyndigheten, efter att ha varit i kontakt med Ekot.

– Vad som har hänt är ju helt enkelt att vi gjort fel och det får vi ju stå för och verkligen be om ursäkt för och se till att vi har rutiner för det här i all framtid, säger Lönnebo.

Överföringarna av informationen har pågått sedan förra sommaren och över 3 700 personers kontaktinformation har delats med Tiktok, enligt Friends egen anmälan. Syftet med att använda spårningsverktyget var att kunna nå hemsidebesökarna även på Tiktok.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Tänk att man överlevde en barndom där man cyklade , badade , byggde koja , klättrade i träd , plockade smultron , spelade kort med kompisar , fick tala med kompis i tel..om det var lokalsamtal , riks var dyrt , åkte med på hölass , hämtade kor till mjölkning , plockade ägg , matade grisar , ..osv…och man somnade totalt uttröttad. Det fanns helt enkelt ingen tid över att sitta och glo på en skärm.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter