Vaccinationströttheten breder ut sig i Sverige

December är här och sjukvården förväntar sig att årets influensasäsong snart drar igång. Dock tycks en stor vaccinationströtthet ha brett ut sig bland Sveriges befolkning efter de senaste årens doser av Covid-vaccineringar, rapporterar SVT.

Vanligtvis brukar influensasäsongen dra igång i början av december och kulminera under sportlovet i februari.

– ”Folk är lite vaccinationströtta och det är kanske inte så underligt. Man har fått väldigt många sprutor och så ska man ta ytterligare en”, säger Birgitta Holmgren, biträdande smittskyddsläkare i Skåne.

De som rekommenderas att vaccinera sig mot säsongsinfluensan är personer över 65 år, gravida efter vecka 12 och personer med nedsatt immunförsvar.

Influensasäsongen har dock varit mild de senaste åren. Framförallt under vintern 2020 när Covid-19 bröt ut tycktes influensan ha försvunnit helt och hållet.

Det återstår att se om vaccinationsviljan kommer gå upp eller om befolkningen väljer att lita på sitt naturliga immunförsvar.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter