Vaccinforskaren vägrar debattera mot Robert F. Kennedy Jr

Om man anser att någon har en felaktig åsikt, är det bästa sättet att motarbeta den genom en öppen och ärlig debatt. Det anser i alla fall Joe Rogan när han försöker bjuda in vaccinforskaren Peter Hotez till en debatt om vaccin med den vaccinkritiske presidentkandidaten Robert F. Kennedy Jr, efter att Hotez kritiserat att Kennedy fått komma till tals. Trots en god möjlighet att motbevisa Kennedys ”desinformation”, vägrar Hotez, som tidigare gjort grova påhopp mot vacinkritiker.

Torsdagen den 15 juni intervjuade komikern och opinionsbildaren Joe Rogan den frihetssinnade demokratiske presidentkandidaten Robert F. Kennedy Jr. i sin podcast The Joe Rogan Experience. I den tre timmar långa intervjun togs flera ämnen upp, däribland Kennedys kritiska inställning till covidvaccinen och läkemedelsindustrin.

Han tar upp flera exempel på de skador som flera vaccin inneburit och farliga ämnen som flera av dessa innehåller, samtidigt som läkemedelsindustrin och aktörer som Bill Gates aktivt jobbar för att föra ut dem i samhället och få folk att ta dem.

Att låta en person framföra argument för varför han är kritisk till vaccinen var inte populärt bland personer som aggressivt förespråkar massvaccinering, trots att det rör sig om otestade och osäkra vaccin. En av dessa var vaccinforskaren Peter Hotez, som på Twitter riktade kritik mot det som Kennedy framförde i podden och anklagade Rogan för att föra vidare ”desinformation” om vaccinet. I sitt inlägg ger han även uttryck för åsikten att Spotify (Rogans främsta plattform) borde censurera honom.

Istället för att låta sig provoceras svarade Rogan på inlägget och erbjöd Hotez en möjlighet att debattera mot Kennedy i podden, under hans moderering. Han erbjöd sig dessutom att skänka 100 000 dollar till valfri välgörenhet samt obegränsad tid för Hotez att föra fram sin ståndpunkt och sina argument.

Men Hotez vägrade att acceptera och krävde istället 50 miljoner dollar och lyfte fram sig själv som en idealistisk eldsjäl som såg till att världens fattiga skulle få vaccin. Tydligen hade han tagit bort inlägget i efterhand, men då Rogan sparat det kunde han lyfta fram det.

Att få till en seriös debatt verkar dock ha varit en populär idé bland många användare på Twitter. Affärsmannen Bill Ackman lovade att bidra med 150 000 dollar, vilket fick investeraren Nicholas Mugalli att själv bidra med 250 000 dollar. Entreprenören Steve Kirsch lovade själv att bidra med ytterligare 100 000 dollar till valfri välgörenhet om Hotez ställde upp.

Musk uppmanar Hotez att ta debatten

En som också ville att frågan skulle debatteras mellan de två motsatta sidorna var självaste ägaren av Twitter, Elon Musk. I en kommentar på Rogans svar till Hotez skrev Musk att Hotez inte vågade ge sig in i en offentlig debatt, vilket retade upp Hotez så pass att han hävdade att 200 000 amerikaner dött på grund av ”desinformation” rörande vaccinet. På detta svarade Musk att han inte är emot vaccin men att han var kritisk till vaccinkampanjen under covid.

I samma inlägg undrar Musk varför inte Sverige hade högre dödstal (då Sverige inte gick lika långt med de hårda restriktionerna).

Även den konservative psykologiprofessorn Jordan B. Peterson uppmanade Hotez att acceptera Rogans utmaning.

Jämför vaccinkritiker med terrorister

Hur Hotez skulle hantera en debatt mot Kennedy får man bara veta om den skulle bli av. Men han är annars pigg på att klistra epitet på de som inte tycker som honom och målar gärna upp oliktänkande som ett stort hot. Han har bland annat ansett att Elon Musk, Tucker Carlson, Rogan och Kennedy utgör en ”koalition med nyfascistiska böjelser”.

Frihetsnytts läsare känner kanske även igen honom som personen som liknade vaccinkritiker med terrorister, till och med ett större hot än global terrorism. Världshälsoorganisationen (WHO) hade inga problem med en sådan grov anklagelse och spred den film som Hotez skapat.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter