Vaccinkritisk biskop knivhuggen under livesänd mässa

Mitt under en pågående mässa blev en biskop plötsligt knivhuggen. Biskopen är känd som en frispråkig kritiker av flera politiskt korrekta frågor och alla undrar nu vad motivet var.

Under måndagen attackerades biskopen Mar Mari Emmanuel under en mässa i stadsdelen Wakeley, västra Sydney i Australien, rapporterar The Australian.

Mässan spelades in och en film som cirkulerar på internet visar hur en svartklädd man går fram och attackerar biskopen. Varför attacken ägde rum är ännu oklart, men det förekommer olika spekulationer. Ingen person ska dock ha fått några livshotande skador.

Tillhör en gammal kyrka

Biskop Mar Mari Emmanuel är känd som en starkt konservativ kristen och har uttalat sig på ett sätt som utmanar det politiskt korrekta etablissemanget, vilket bland annat kan ses på hans Youtube-kanal. Bland annat har han tagit ställning mot HBTQ-lobbyn, kritiserat vaccin och fördömt Israels krigföring på Gazaremsan.

Han tillhör det som kallas Österns assyriska kyrka (Assyrian Church of the East), som har en lång historia. Den räknas varken som katolsk eller ortodox, även om kontakterna med den katolska kyrkan har stärkts de senaste åren.

Islamist?

Det förekommer spekulationer om att gärningsmannen skulle vara en islamist. Enligt opinionsbildaren Ian Miles Cheong frågar den nedbrottade gärningsmannen ”varför svär han [Emmanul] över mina profet? Jag skulle inte ha kommit hit om inte han drog in min religion i det här”. Den muslimska organisationen Ahmadiyya Muslim Community Australia har fördömt attacken.

Dådet inträffade kort efter ett annat våldsdåd i Australien, då en knivman mördade sex personer. En av de mördade var en säkerhetsvakt, en nyligen anländ pakistansk flykting, som försökte stoppa dådet under sin första dag på jobbet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter