Vad hände med Elsa Widding?

Roger Richthoff kommenterar varför den kunniga kritikern av klimatalarmismen, Elsa Widding, flyttas från det utskott där hennes kompetens tas tillvara, till ett där klimatfrågan inte har samma betydelse.

Den sverigedemokratiska riksdagsledamoten och civilingenjören Elsa Widding har gjort sig ett namn som en kritiker av etablissemangets syn på det så kallade klimathotet. Trots påhopp från media har hon inte backat, vilket Frihetsnytt rapporterat om.

Elsa Widding. Foto: Regeringskansliet
Elsa Widding. Foto: Regeringskansliet

Men den 23 mars rapporterade Altinget att Sverigedemokraterna (SD) valt att flytta henne från miljö- och jordbruksutskottet, där hennes kompetens kom till användning. Istället flyttades hon till skatteutskottet, vilket förvånat många och orsakat flera frågetecken.

Frihetsnytt har pratat med Roger Richthoff, som liksom Widding suttit i riksdagen för SD, om vad som kan ha legat bakom omplaceringen, samt vad det kan innebära för de som kritiserar etablissemangets syn på klimatfrågan.

Dessutom ger Richthoff en kort kommentar om det så kallade ”konspirationsmanifest” som Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen, Mattias Karlsson, ska ha legat bakom. Frihetsnytt kommer att återkomma med en artikel senare.

Se hela intervjun ovan!

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter