Vad innebär Natoövningen Aurora 23 för Sverige?

Just nu pågår den stora Natoövningen Aurora 23, som innebär att flera tusen soldater från krigsalliansen övar försvar på svensk mark. Roger Richthoff kommenterar vad övningen innebär, både för Sverige och säkerhetsläget i Norden.

Under måndagen, den 17 april, inleddes den Natoledda militärövningen Aurora 23, som kommer att involvera 26 000 soldater från både Sverige och 14 olika Natoländer, på svensk mark, vilket Frihetsnytt rapporterat om.

Att Sverige engagerar sig så djupt i en så pass stor övning med Nato, utan att vara medlem i krigsalliansen, har gett blandade reaktioner. Frihetsnytt har rapporterat om den stora tilltro som överbefälhavaren Micael Bydén har för att Nato ska kunna skydda Sverige i en krigssituation, medan Svenska freds- och skiljedomsföreningen fruktar att övningen kommer orsaka ännu större spänningar i Norden.

Roger Richthoff, tidigare riksdagsledamot för Sverigedemokraterna (SD) och ledamot i Försvarsutskottet, delar med sig av sina tankar om övningen.

– Sverige har ju alltid haft ett mycket tätare samband med USA än vad som varit officiellt och nu har man kommit så långt att man tar steget ut och genomför de här stora övningarna. Jag kan förstå att man gör detta. Man vill ju visa framfötterna här och visa att man kommer bli en lydig medlem till den här icke-fredsalliansen, kommenterar Roger bland annat.

Se hela intervjun ovan!

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter