Vägrade stå upp för Zelenskyj – placeras på medial förrädarlista

Ett par republikanska kongressledamöter vägrade att ge stående ovationer åt den ukrainske presidenten. Nu placeras de på en förrädarlista av en indignerad mediekår.

Frihetsnytt har tidigare skrivit om den ukrainske presidentens första utländska statsbesök sedan kriget med Ryssland inleddes. Turen gick till Washington DC, USA, där han skulle tala inför kongressen och möta president Joe Biden, som i sin tur lovat att skänka ytterligare två miljarder dollar till Ukraina.

När han under torsdagen talade inför kongressen möttes han av stående applåder som många på nätet har jämfört med hur det såg ut när den sovjetiske diktatorn Josef Stalin talade, skriver Fria Tider.

Men ett par republikanska kongressledamöter vägrade att stå upp när Zelenskyj talade. Matt GaetzLauren Boebert, Andrew Clyde, Diana Harshbarger, Warren Davidson, Michael Cloud and Jim Jordan förblev sittande under talet, vilket har fått politiskt korrekt media att gå i taket. Newsweek sammanställde dessa och pekade ut dem som ”förrädare” och försökte även att dra in Donald Trump in händelsen.

Historikern Michael Beschloss på NBC ville även att dessa skulle förhöras om varför de inte applåderade, vilket han fick mothugg för. Ett sådant förfarande anses ha stora likheter med sovjetisk övervakning.

”Lobbyist som vill ha mer pengar, men inte presenterar vart de går”

Att politikerna satt ned under Zelenskyjs tal handlade inte om prorysk småsinthet, utan en skepsis inför en ledare som hyllades mangrant, när hans primära syfte med besöket var att be om mer pengar.

Under torsdagen röstade senaten igenom att ytterligare 45 miljarder dollar skulle skänkas till Ukraina, samtidigt som Zelenskyj påtalade att det inte var tillräckligt, rapporterar Fox News.

De som satt ned under talet gjorde det med hänvisning till att samtidigt som stora summor skänks till Ukraina, utan krav på motprestationer eller redovisning av vad de används till, så finns det flera områden på hemmaplan som är i skriande behov av pengarna, skriver Fox News. Däribland problemen vid landets södra gräns mot Mexiko, som svämmas över av migranter, vilket Frihetsnytt tidigare skrivit om.

Fox News’ Tucker Carlson riktade hård kritik mot hur regeringen hanterade Zelenskyj. Denne dök upp i kongressen vårdslöst klädd i cargobyxor och armétröja och kallade det enorma stödet för en investering, samtidigt som miljontals amerikaner inte kommer att ha råd med sjukvård. Samtidigt riktar han en hård känga mot de etablerade politikerna och media som ignorerar detta och fokuserar på att ett antal kongressledamöter inte applåderade.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter