Vaktombyte på australiska sedlar – Charles III förvisad till växelmynten

Den nye brittiske konungen fick avlösning från de australiensiska pundsedlarna redan innan han tillträtt. På årets utgåva de dyrbara papperslapparna ler Charles moder, den uråldriga men nyligen avlidna drottning Elizabeth II, från sedlarnas framsida. Och om den nyblivne monarken trodde han skulle få ta hennes plats gladde han sig för tidigt.

Vid nästa australiska sedelutgåva ska ett konstverk av urinnevånaren Malangi Daymirringu ersätta den avlidna engelska drottningens porträtt. Det gradvisa avskaffandet av sedlarnas kungliga huvuden till förmån för primitiva konstverk är ett beslut som dikterats av den sittande socialdemokratiska regeringen.

Oppositionen: ”Woke nonsense”

Oppositionsledaren Peter Dutton rasar:
Jag vet att den tysta majoriteten är dödstrött på det politiskt korrekta trams som pågår, men majoriteten måste låta höra ifrån sig mer på nätet! förklarade Dutton enligt kanadensiska Global News.

Enligt bedömare kommer George III, tack vare sitt täta politiska samarbete med den finansiella eliten och andra makthavare som ingen har valt, att ha fingrarna i tillräckligt många plånböcker oavsett om han uppträder på sedlarna personligen.

I Storbritannien har man, trots en riklig tillgång på primitiva konstnärer, trots allt beslutat sig för att införa ett porträtt av den kontroversielle monarken på landets fempundssedlar.

Kung Charles III – tillräckligt primitiv för moderlandets sedlar

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter