Valfusk huvudtema inför nästa presidentval

”There will be hell to pay” för den som försöker valfuska ”en gång till” försäkrar Keri Lake som Donald Trump stöder i guvernörsvalet i Arizona. Samtidigt håller både Trump och hans förre vicepresident Mike Pence valmöten i delstaten.

– Nästa val, om du avslöjas med valfusk, när jag är guvernör, kommer du inte att få en smäll på fingrarna. Vi kommer att jaga dig, sade Keri Lake till OAN News vid ett valmöte i Arizona i helgen.

– Vi kommer även att gå tillbaka och titta på vem som stal valet 2020. Detta valfusk fick dödliga konsekvenser, människor dog i Afghanistan när denna illegitima ”president”, som aldrig borde ha suttit i Vita huset, genomförde ett vårdslöst tillbakadragande och fick tretton av våra bästa män och kvinnor i militären dödade, fortsatte hon.

Intervjun har flaggats som ”olämpligt material” av Youtube och går inte att ladda upp på plattformen. I likhet med Twitter och Facebook har den sociala medieplattformen bestämt att inget valfusk förekom under valet 2020 och att det är extremism, konspirationsteorier et cetera att hävda att det gjorde det. Detta trots att majoriteten av amerikanerna tror att valfusk påverkade valet, enligt opinionsmätaren Rasmussen, och trots att forskning tyder på att valfusk förekom.

Intervjun ovan stoppas av Youtube.

”Rockkonsert mot fin middag”

I Arizona har Donald Trump och hans tidigare vicepresident Mike Pence hållit konkurrerande valmöten. Enligt Epoch Times kunde Pences möte jämföras med en fin middag och Trumps med en rockkonsert.

Pence kommer sannolikt att ställa upp i primärvalen inför presidentvalet 2024, och därmed konkurrera med Trump om presidentposten. Hans chanser bedöms dock inte som särskilt stora. MAGA-rörelsen har inte förlåtit den förre vicepresidenten för att han accepterade det officiella resultatet av valet 2020 trots alla anklagelser om valfusk. I Arizona backar Pence en kandidat, Karrin Taylor Robson, medan Trump alltså backar den mer aggressiva republikanen Keri Lake.

Mike Pences tillställning för Robson ska enligt Epoch Times ha samlat omkring 300 gäster kring runda bord täckta av svart linne för att äta middag, medan Trumps valmöte åtta mil längre norrut samlade 4 000 anhängare på en utomhusarena.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter