Valfusket i USA: Mer än 8000 dubbelregistrerade väljare i New Jersey

Granskning av röstlängden i New Jersey visar systematiskt valfusk inför presidentvalet 2020

Röstlängden i den amerikanska delstaten New Jerseys innehåller mer än 8 200 dubbletter av namn, vilket gör det möjligt för samma person att rösta två gånger. Ytterligare 61 registreringar fanns i tre exemplar, sju stycken var fyrdubbla, tre femdubbla och ett var sexdubbelt, enligt organisationen Public Interest Legal Foundation, PILF.

”New Jerseys väljarregistreringssystem, som i likhet med nästan alla andra som studerats av PILF, kan luras att registrera en person flera gånger med extremt liknande biografiska datainmatningar på samma adresser”, säger PILF-analysen som publicerades den 6 juni.

”Dessa fungerar som en administrativ utmaning som ska lösas eftersom vi ser mer automatisering av poströster. Annars kan ”John Public” och ”John Q. Public” rösta en gång vardera, medan den faktiska individen John röstar två gånger.

Den i Virginia baserade organisationen PILF varnade New Jerseys delstatsförvaltning om fallen av valfusk som upptäckts vid företagets analys av röstlängderna, vilket endast möjliggjordes av en federal domstolsprocess.

Tiotusentals andra brister i röstlängden som lett till valfusk lyftes fram, såsom saknad eller fiktiv biografisk information, däribland födelsedatum eller adress. Dessa representerar nuvarande och framtida problem med underhåll av röstlängdslistan som delstaten måste ta itu med, står det i rapporten.

För att bättre kunna utreda valfuskproblemen lämnade PILF också in en federal stämningsansökan för att få tillgång till kopior av de direktiv som getts om hur röstlängden ska hållas uppdaterad. Detta efter att New Jersey vägrat lämna ut sina interna direktiv med hänvisning till risken att utsättas för en hackerattack.

Andra problem i New Jersey

I rapporten redogörs också för tusentals registreringar med felaktiga födelsedatum, fiktiva registreringsdatum, födelsedatum, och till och med födelsedatum som var flera århundraden gamla eller gällande personer som inte ens är födda än, däribland väljare födda 14 januari 2028 och 30 september 2029.

Tidigare i år rapporterade PILF liknande fall av valfusk genom oklarheter i röstlängderna i Arizona och North Carolina, såväl som det faktum att 44 000 poströstsedlar försvann eller avvisades som obeställbara i Pennsylvania 2020 och att det fanns 27 000 oräknade poströstsedlar i Georgia 2020. Joe Biden vann i Pennsylvania med 81 000 röster och i Georgia med 11 000 röster.

Redan i september innan det omtvistade presidentvalet 2020 släppte PILF en analys av röstlängderna i 42 delstater. Analysen identifierade nästan 350 000 registrerade väljare som inte längre levde, men fortfarande röstade i det efterföljande valet. Mer än hälften av dem i endast fem delstater: New York, Texas, Kalifornien, Michigan och Florida.

Analysen identifierade också nästan 44 000 dubbletter av registranter som verkade ha röstat två gånger under presidentvalet 2016 och ytterligare nästan 38 000 i mellanvalet 2018. Tiotusentals av dubblettrösterna var med poströstsedlar, enligt PILF.

PILF-analysen gjordes med hjälp av företagets Safeguarding America’s Votes and Elections-database,vilken beskriver att den har ”jämförelsemöjligheter mot sina egna register och mot andra användbara datakällor som Social Security Death Index. Den kan identifiera valfusk genom avlidna och duplicerade väljare som ändå röstat. Den kan identifiera registreringar på icke kvalificerade adresser som postboxar eller postkontor, och till och med personer som är registrerade i flera delstater samtidigt.”

New Jersey-rapporten följer släppet av ”2000 Mules”, en dokumentär producerad av Dinesh D’Souza, en konservativ krönikör och filmproducent. D’Souza-dokumentären visar hur tusentals vänsterextrema aktivister gjorde otaliga insättningar av illegala avlämningssedlar under presidentvalet 2020.

Hittills har en delstat, Georgia, stämt hundratals individer som var valsedelsmugglare eller ”mulor”. Enligt beskrivningen av D’Souza-produktionen har även en sheriff i Arizona som var med i dokumentären inlett en utredning som hittills har lett till 16 åtal.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter