Väljarna inte nöjda – vill se mer resultat

Nu är det hög tid för tidöpartierna att leverera. En ny undersökning visar att deras väljare vill se mer resultat och att de hittills är missnöjda med hur regeringen har levererat.

Väljarna inte nöjda med kriminalpolitiken

Regeringspartierna och Sverigedemokraterna, även kallade Tidöpartierna, gick till val på att minska invandringen, införa skattelättnader men framförallt bromsa den eskalerande kriminaliteten.

En färsk undersökning från SvD/Novus visar att Tidöpartiernas väljare inte är nöjda med den hittills förda politiken. Fler än hälften av väljarna tycker att Tidöpartiernas politik har varit ineffektiv när det gäller att få ner antalet skjutningar.

– Det är ju en klar majoritet som nog inte kommer känna att det här går åt rätt håll förrän antal skjutningar går ner, säger Novuschefen Torbjörn Sjöström enligt SvD.

81 procent ser invandringen som anledningen till skjutningar

Moderaternas (M), Kristdemokraternas (KD), Liberalernas (L) och Sverigedemokraternas (SD) väljare fick i undersökningen svara på om de tycker att regeringen gör ett bra jobb vad gäller att minska antalet skjutningar.

20 procent svarade att de tycker att regeringen gör ett bra jobb, 23 procent svarade att de inte vet och 56 procent svarade att de tycker att regeringen gör ett dåligt jobb.

SD:s väljare är mindre negativa än den totala gruppen och bara 38 procent tycker att regeringen gör ett dåligt jobb. Hela 81 procent av väljarna anser att det är invandringen som är anledningen till skjutningarna och hälften av väljarna anser att utvisningar är den bästa metoden för att minska antalet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

3 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter