Vänsterextrema utnyttjar folkets demonstration

Demonstrationen mot Frankrikes president samlade över en miljon fransmän. Men demonstrationen utnyttjades av vänsterextremister som attackerade poliser och byggnader. Totalt skadades omkring 450 poliser.

Under gårdagens stora protest i Frankrike mot beslutet att höja pensionsåldern, deltog 1 miljon fransmän, varav 119 000 personer bara i huvudstaden Paris. På många håll gick protesterna lugnt till och på sociala medier beskrivs händelserna som en kamp mot ”diktatorn Macron”.

Videoklipp har även visat hur polisen och brandkåren gått över till demonstranternas sida i solidaritet med deras sak och som ett ställningstagande mot hur Frankrikes president Emmanuel Macron styr landet.

Att en stor majoritet av fransmännen är mycket missnöjda med att demokratin är under hot under nuvarande regeringsstyre står klart och på flera håll pratas det om ”en ny revolution”.

450 poliser skadade

Flera videoklipp har även visat hur polisen och demonstranterna drabbat samman och hur polisen använt ”övervåld” för att stävja protesterna.

Protesten beskrivs som den våldsammaste sedan demonstrationsvågen startade i januari och Frankrikes inrikesminister Gérald Darmanin uppger att så många som 450 poliser skadades under upploppen och ungefär 500 personer greps rapporterar Le Monde.

”Vänsterextrema ligister” bakom våldet

Trots att fackliga rörelser uppmanat till lugna demonstrationer och icke-våld ignorerades detta på många håll. Utöver att över 450 poliser skadades i upploppen sattes även stadshuset i Bordeaux i brand.

Minister Darmanin hävdar att det var 1 500 ”ligister inom extremvänstern” som attackerade poliserna och även vissa offentliga byggnader.

Att vänsterextremister utnyttjar en folklig demonstration för att begå våldshandlingar och vandalisera offentliga platser är inget nytt fenomen.

Vänsterextrema element har tidigare deltagit på fredliga demonstrationer för att på plats provocera fram våld i syfte att demonstrationen i sin helhet kan fördömas och klassas som extremistisk. Detta är en strategi som flera tunga vänsterprofiler har vittnat om att de använt för att förstöra och smutskasta något.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

  1. Är det inte ” nazister” som bråkar ??? Det brukar ju heta så…
    Putin vill rädda Ukraina från nazister …..och Ukraina kämpar mot ryska nazister….
    Tyskland är fullkomligt hysteriska när det kommer till NSDAP….en AH vaxdocka fick förses med ögonbindel …( ha-ha)
    Här i Sverige finns ett otal organisationer som ” kämpar mot nazister ” givetvis med generöst föreningsstöd som möjliggör lokaler och personal med fina hittepåtitlar …som Generaldirektör , Europa ansvarig , osv…
    Men det är lite kul när makten själva får känna på protester…..

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter