Feminist på DN vägrar svara på frågor om sin egen artikel

En feministisk journalist på Dagens Nyheter får frågor om de manliga privilegier hon rapporterat om – lägger då över ansvaret för sin artikel på manliga medarbetare.

I Dagens Nyheter beskriver skribenten Elin Peters vänsterextremisten Irena Pozars Sju saker som gör dig till en bättre feminist. Artikeln utgår från en teori om att män konspirerar mot kvinnor för att få manliga privilegier. Pojkar måste enligt Pozar indoktrineras redan som tonåringar för att ”få hjälp att förstå systemet och sin roll”.

Frilansreportern Robert Rosenkvist ringde Elin Peters för att fråga hur idén med manliga privilegier stämmer överens med det faktum att kvinnor i Sverige har fler juridiska rättigheter än män. Peters antyder då att hon i artikeln syftar på informella rättigheter.

När Rosenkvist ligger på och försöker få ett tydligare svar påstår Peters att hon inte kan svara eftersom hon ska skriva en ny artikel samt försöker lägga över ansvaret på den ansvarige utgivaren.Dricker du kaffe och gillar det som Robert Rosenkvist gör?
Robert Rosenkvist
Köp ditt kaffe av Robert Rosenkvist istället

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter