Vänsterpartiet: ”Nu är det krig”

Sveks av Socialdemokraterna

Posten som tredje vice talman i riksdagen skulle ha gått till en vänsterpartist. Nu gick posten till en centerpartist och vänstern misstänker nu socialdemokratiskt svek.

Efterspelet till höstens riksdagsval har inte varit en framgångshistoria för Vänsterpartiet (V), som tappade tre mandat i riksdagen. Den andra smällen kom i valet av talman. Allt talade för att vänsterpartisten Lotta Johnsson Fornarve skulle få posten som tredje vice talman. Men istället var det Centerpartiets (C) Kerstin Lundgren som röstades fram till posten, rapporterar SVT.

Socialdemokraterna (S) hade gått ut med att de skulle rösta blankt, men Lundgrens seger talar för att så inte var fallet. Valet till talman hålls hemlig, så ingen kan se vem som röstat på vad. Men själva antalet röster pekar mot att Lundgren kan ha fått uppemot 30 socialdemokratiska röster.

Socialdemokratisk kohandel

Vänsterpartiets ledare, Nooshi Dadgostar, misstänker att S i hemlighet gjort upp med C bakom ryggen på V.

För Dadgostar är detta ett stort svek och enligt henne är S beredda att gå över eld och vatten för att rädda C, även om det innebär att svika löften.

Nu är det krig”, säger Dadgostar med anledning av maktspelet från S.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter