Vänsterpartiet överger socialismen – strid kan hota

Det har pågått intensiva diskussioner inom Vänsterpartiet om vilken politik som partiet ska driva. Under kongressen idag röstades ett beslut igenom som kommer att underminera den ideologi som dominerat inom partiet.

Frihetsnytt har rapporterat om de slitningar som pågår inom Vänsterpartiet (V) gällande det nya partiprogram som tagits fram. Det har varit kritik mot att man tagit bort kravet på kapitalismens avskaffande, att ordet ”strejk” inte förekommer, samt kritik mot att partiet ska ha gjort en ”högersväng”. Helt enkelt har det framförts anklagelser om att socialismen är på väg att försvinna från partiet.

”Ska inte hamra in socialism”

Under onsdagen inleddes partiets kongress, där man skulle rösta om det nya partiprogrammet. Trots det utbredda missnöje som finns bland gräsrötterna röstades det igenom av de närvarande deltagarna, rapporterar TT (genom Aftonbladet). Vad det innebär för partiets ideologiska ståndpunkter sammanfattades av Mats Olsson från programkommissionen.

– Socialism ska inte vara en trossats som vi försöker hamra in i folks huvuden, sade han till TT, där han menade att kritikerna ville ha in ordet ”socialism” precis överallt.

I och med det utbredda missnöje som har funnits återstår det att se hur kritikerna kommer agera när det nya programmet har godkänts.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter