torsdag, 6 oktober, 2022

Vänsterprofessorn: ”Donald Trump är den ende som verkar för fred”

Noam Chomsky erkänner Donald Trump som ”den ende västerländske statsmannen som vill få ett slut på kriget i Ukraina”

Professor Noam Chomsky, känd för sina vänsterradikala åsikter och kritik mot USA:s utrikespolitik, hävdade nyligen under en intervju att Donald Trump är den ende ”västerländske statsmannen av dignitet” som driver på för att avsluta kriget i Ukraina. Den världsberömde professorn i lingvistik fällde kommentarerna i en intervju nyligen, vars klipp publicerades på Twitter av journalisten Glenn Greenwald.

”Jo, det finns, lyckligtvis, en statsman i USA och Europa, som har gjort ett mycket förnuftigt uttalande om hur man kan lösa krisen; nämligen genom att underlätta förhandlingar istället för att underminera dem och gå mot att etablera någon form av lösning för Europa,” sa Chomsky.

Chomsky fortsatte med att förkunna sin slutsats – att den enda framstående ledaren som förespråkade ett ”steg mot förhandlingar och diplomati istället för att eskalera kriget” var ”Donald J. Trump.” Det här är inte första gången en vänsterprofil erkänner president Trump som en man vars ledarskap skulle ha förhindrat ett krig från att utbryta eller tvingat det till ett snabbt slut om det utbröt.

Marie Yovanovitch, USA:s tidigare ambassadör i Ukraina, hävdade i måndags förra veckan att det inte skulle ha varit något krig om Trump hade varit kvar vid makten, däremot beskrev hon krigets potentiella avvärjning som någonting dåligt. ”Jag tror att Trump skulle ha försett Putin med tillräckligt mycket av det han ville att han kanske inte skulle ha invaderat”, sa Yovanovitch.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

Liknande artiklar

Ryssland starkt trots sanktioner

USA fortsätter sponsra kriget

00:03:47

Nyhetssändning 4 oktober