Vapentillverkaren om rekordåren: ”Väldigt stolta”

Vapentillverkaren Saab, som till stor del ägs av familjen Wallenberg, har de senaste åren varit så framgångsrika att det saknar motstycke. Anledningen är att man säljer vapen för fulla muggar till bland annat krigsdrabbade Ukraina. Saabs vd Micael Johansson tror att trenden kommer hålla i sig, och säger att kriget i sig är ett ”sunt uppvaknande”.

I en artikel i Göteborgs-Posten (GP) intervjuas Saabs vd Micael Johansson. Enligt GP är ”orderböckerna fulla, utdelningarna till ägarna större än någonsin och aktien har rusat så mycket att den ska delas på fyra”.

Vapentillverkaren Saab ägs till stor del av familjen Wallenberg, som de senaste åren har gynnats extra mycket av krig, krigshets och upptrappning. Till GP säger Johansson att han är väldigt stolt över vapentillverkarens bedrifter:

– Jag hoppas och tror att våra anställda liksom jag är väldigt stolta över att de saker som vi gör visar sig faktiskt fungera när det behövs.

Kommer hålla i sig

Han säger även att Rysslands invasion av Ukraina var ett ”sunt uppvaknande” då man inte ”kan ta demokratin för givet”. Han lyfter även fram att ”vi” har en rätt att försvara oss.

Vd:n säger att han tror att vapenexporten fortfarande skulle vara hög även om Ukraina skulle vinna kriget – något som i högsta grad skulle gynna vapentillverkaren.

– Jag har svårt att se att politiker i Europa skulle gå tillbaka till att hoppas att ingenting ska hända. Även om vi får ett bra slut på kriget i Ukraina. Att bygga upp lager och förmågor tror jag kommer att fortsätta, säger Johansson.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter