Vårdbolag får betala 105 miljoner till vaccinvägrare

Ett vårdbolag i Chicago har gått med på att betala 10,3 miljoner dollar (105 mkr) i skadestånd till vårdanställda som utsatts för påtryckningar då de vägrat att vaccinera sig mot covid-19 av religiösa skäl.

Den 29 juli nådde den ideella kristna organisationen Liberty Councel en uppgörelse med Chicago-baserade vårdbolaget NorthShore University HealthSystem om kompensation till över 500 vårdanställda som utsatts för påtryckningar och diskriminering i samband med massvaccineringarna mot covid-19, och nekats att få bli undantagna av religiösa skäl. Det skriver Liberty Councel på sin hemsida.

Det är den första masstämningen för vaccineringsåtgärder som gått igenom i USA och som resultat ska NorthShore betala ersättning till de utsatta på totalt 10,3 miljoner dollar.

”Det är en historisk uppgörelse, den första av sitt slag, mot en privat arbetsgivare som olagligt nekat hundratals ansökningar om religiösa undantag från covid-19-sprutor”, skriver Liberty Councel.

Uppgörelsen måste godkännas av den federala distriktsdomstolen innan den träder i kraft.

– Denna uppgörelse borde vara en varningsklocka för alla arbetsgivare som inte tillmötesgått eller undantagit anställda som var emot covidsprutorna av religiösa orsaker, säger Mat Staver, grundare och ordförande för Liberty Counsel.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter