Varför ska drag queens uppträda för barn?

OBS! Aida Reva är partipolitiskt oberoende och tar inte ställning för något parti, vare sig Sverigedemokraterna eller andra.
Kulturdebatten har den senaste veckan kretsat kring drag queens som läser sagor för barn, på skattebetalarnas bekostnad. I detta nyhetssamtal kommenterar Aida Reva både drag queen-fenomenet och debatten.

Det hettade till när det miljöpartistiska språkröret Märta Stenevi och Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson möttes under söndagens partiledardebatt för att diskutera kultur. Föga förvånande kom det att handla om det sverigedemokratiska motståndet mot att drag queens, män utklädda till kvinnor, läser sagor för barn, på skattebetalarnas bekostnad.

Fenomenet har fått hård kritik för att drag queens ofta uppträder i sexuellt laddade miljöer och inte sällan använder ett sexualiserat språkbruk och beteende, som inte anses lämpligt för barn. Frihetsnytt har även rapporterat om att det finns drag queens som riktar kritik mot att uppträda för barn. Samtidigt har RFSL gått ut anklagat de som kritiserar sagoläsningen för att vara ”homofober” och ”transfober”, rapporterar Sveriges Radio (SR).

Vuxenunderhålling och WEF-agenda

Frihetsnytt har talat med frihetsaktivisten och opinionsbildaren Aida Reva, som engagerat sig i frågan. Hon är starkt kritisk till att detta är något som riktas mot barn. Hon tar upp att drag queen-kulturen alltid har varit en vuxenunderhållning som är rotad i nattklubbslivet.

– Det är som att ta barn till klassiska strippklubbar, det är ungefär samma sak, bara att det är män istället. Så det har och kommer alltid vara vuxenunderhållning.

Varför Sverigedemokraterna, som enda politiskt parti, kritiserar fenomenet är svårt att säga, men sannolikt är det för att det kan kopplas till de agendor som drivs på uppifrån, framförallt överstatliga organisationer som World Economic Forum (WEF) och FN.

– Vill man vara någon, eller ha någon form av maktposition inom politiken, så måste du lyda World Economic Forum, WHO och FN och alla de här agendorna, vilket innefattar den här sexualiseringsagendan, är Aidas bedömning.

Se hela intervjun ovan!

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter