Varför undrar inte fler vad som finns bakom censuren?

Detta är en krönika. Det är skribenten som står för åsikterna i texten, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.

Tänker du fritt och självständigt?

Censuren har varit enormt påtaglig från alla håll. Vi har märkt av den bland annat på socialmedia-plattformar samt via mainstream media. Allt ifrån enskilda privatpersoner till respekterade läkare och forskare har fått känna på att få sin röst tystad.

Man bör i allra högsta grad ifrågasätta hur och vad för information som delats från våra myndigheter och mainstreammedia, då en öppen debatt saknats under lång tid, vilket har givit en mycket ensidig bild. Än idag är den otroligt begränsad och många hade nog beskrivit den som obefintlig även om små bitar av sanning börjar få ta plats i det offentliga rummet.

Min upplevelse är att vi lever i ett samhälle där vi inte får använda oss av kritiskt tänkande och ifrågasätta information. När vi gör detta censureras vår syn och i vissa fall blir vi kallade för olika namn och hånas. Detta måste upphöra!

Har du släppt taget om ditt egna fria tänkande?

Att ifrågasätta och inte godta all information vi matas med dagligen borde ligga i människans intresse, men det är tydligt att många idag är så upptagna i sin vardag och på grund av detta, släppt taget om det egna fria tänkandet. 

Miljontals människor tror sig lyssna till ”forskning” men i själva verket lyssnar de till betalda reklamkampanjer från globala storföretag med ekonomiska intressen som går långt före folkhälsan. Jag skulle vilja påstå att bara dom som har något att dölja försöker censurera och det enda som har muterat under de senaste månaderna är lögnerna. 

Att vara solidarisk handlar om att säga sanningen och stå upp för de röster som inte får höras av olika anledningar. Ska vi verkligen acceptera att bli påsatta denna munkavle?

Skribent: Emilia Ögell

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter