Amerikanska krigsmakten på offensiven för politisk korrekthet

De som sitter på vapnen gillar inte självständighet

Varningar börjar lyftas för att den amerikanska armén präglas av starkt politiskt korrekta åsikter. Armén beskrivs som ett skämt, där befäl inte vågar säga emot och ”känsliga” grupper särbehandlas. Fox News oroas av att politiskt korrekta sitter på vapnen.

Medan armésekreteraren för Bidens administration, Christine Wormuth skryter om mångfalden inom den amerikanska armén, så varnar veteraner för att progressiva värderingar (så kallad ”wokeness”) får alltmer företräde framför träning och effektivisering, rapporterar Fox News.

Rättning i ledet och håll käft

Det kommer inte som en överraskning att vittnesmålen om politiseringen inom militären måste vara anonyma, för att inte riskera repressalier. Enligt vittnesmålen finns det många högre befäl som ställer sig kritiska till utvecklingen, men inte vågar säga något av rädsla för att få sparken eller bli av med sin pension.

Att överhuvudtaget ifrågasätta de politiska idéerna bestraffas ”snabbt, hårt och offentligt”. Likväl finns det flera exempel på militärer som spenderat flera år i farliga stridszoner, men som sparkas ut ”likt skräp”, när de vägrat ta ett vaccin som i bästa fall befunnit sig på experimentstadiet.

Standarder åsidosätts för att alla ska känna sig välkomna

Ett resultat av politiseringen märks i att flera grupper, såsom kvinnor, minoriteter och kraftigt överviktiga, släpps in utan vidare frågor och krav att uppfylla. När de sedan inte kan prestera enligt arméns standard får ingen rätta dem, då det skulle medföra en risk för att anklagas för rasism eller sexism. Samtidigt får samtliga rekryter ständigt höra hur rasistiskt USA är – en sann motivationshöjare för lättkränkta personer att vilja ta till vapen för sitt land.

Armésekreteraren vet inte vad ”woke” betyder, men efterlever det

Christine Wormouth bemöter anklagelserna om extrem politisk korrekthet (”woke”), men vet samtidigt inte vad det betyder. Enligt henne är den militära beredskapen god och uppfyller alla krav, där det viktiga är att alla ska känna sig inkluderade. Därför är det viktigt med alla mångfalds- och inkluderingsprogram.

Fox News avslöjade tidigare en mångfaldsutbildning i Colorado där kadetterna uppmanades att använda ord som omfattar ”alla kön”, undvika ord som ”mamma” och ”pappa”, samt att använda ”personcentrerade” och könsneutrala begrepp när man beskrev en individ.

Tänk om ett adrenalinstint befäl i skarpt läge skulle råka använda fel pronomen på en rekryt…

En inkompetent, men lojal armé

Precis som Frihetsnytt tidigare skrivit om FBI, så ligger inte intresset i att få fram en skattefinansierad verksamhet som bygger på professionalitet och allmänhetens förtroende, utan på ett våldsmonopol som följer maktens direktiv och inte gör ”fel” prioritering om makten och folket skulle hamna på kollisionskurs.

Den amerikanska armén må vara politiserad, med lojala befäl på viktiga poster och rekryter som gynnas av politiken, men det är fortfarande de som sitter på våldsmonopolet och på vapnen.

En krönika i The Guardian den 4 januari i år, varnade för att ett ”nytt inbördeskrig redan är här”, där både högern och vänstern alltmer tappar förtroendet för myndigheterna och börja förbereda sig för resning.

Istället för att lyssna till de missnöjda och uppgivna rösterna, väljer Washington att alltmer centrera sin makt över landet och se till att de grupper som besitter våldskapital, såsom armén och FBI, är lojala till den bedrivna politiken.

Det finns hopp

Några av de anonyma vittnena som berättar om missförhållandena inom militären, upplever dock att det finns anledning till att känna hopp. Dels finns det fortfarande värderingar som anses värda att bevara, samt att misskötseln och den sänkta standarden kommer att bli ohållbar i längden och till slut tvinga fram en förändring.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter