Världshistoriens största protester i Brasilien?

Över 3 miljoner brasilianare gick ut på gatorna under tisdagen 15 november för att protestera mot resultatet i det brasilianska valet. Den avgående presidenten Jair Bolsonaros parti Partido Liberal meddelade att man kommer att ansöka om att få valet invaliderat efter att 5 miljoner röster ogiltigförklarats.

Enligt tidningen The Gateway Pundit samlades över 3 miljoner brasilianare i olika delar av Brasilien för att protestera mot landets valresultat, som allt fler menar borde ogiltigförklaras.

Demonstranterna protesterade mot att minst 100 av de elektroniska valurnorna inte innehöll en enda röst för Bolsonaro samt att över 5 miljoner röster ogiltigförklarats.

Nu meddelar Jair Bolsonaros parti att man kommer skicka in en ansökan om att få valet invaliderat eftersom ”det inte är möjligt att validera resultaten från alla elektroniska röstmaskiner”.

Även den brasilianska försvarsministern Paulo Sergio Nogueira de Oliveira har skickat in en sådan ansökan. I rapporten nämner ministern bland annat att: ”Det är inte möjligt att säga att det elektroniska röstningssystemet är fritt från påverkan av skadlig kod som skulle kunna påverka resultatet”.

Största protesterna i världshistorien?

The Gateway Pundit skriver att landets mainstreammedia vägrar att rapportera om vad som kan vara de största protesterna som världen någonsin sett, vilket ger folket ännu mer bränsle att stå upp för demokratin.

”Jag tror att detta kan vara de största protesterna som världen någonsin sett”, säger Brasilienexperten Fernando Teles till den tyska webbplatsen Free World.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter