Världskänd hårdrockare kritiserar transagendan

Två av världens mest kända hårdrockare uttrycker kritik mot att man påverkar barn och unga att utföra sexbytesoperationer. Då upprörs San Francisco Pride som väljer bort den enes hitlåt som temalåt i årets Pridespektakel. En av dem backar dock efter kritiken.

Frontfiguren i ett av de största och populäraste hårdrockbanden på 1970- och 1980-talen, Twisted Sisters Dee Snider har uttryckt stöd för en annan hårdrockares, Paul Stanleys, sångare i gruppen KISS, kritik mot könsbyteshetsen för barn och unga, rapporterar Fox News.

Paul Stanley uttryckte i en tweet att han tycker det är en stor skillnad på att lära ut acceptans jämfört med att normalisera och uppmuntra en livsstil som förvirrar unga människor så pass att det leder till ifrågasättande av deras sexuella identitet.

Hans hårdrockskollega Dee Snider, delvis själv känd för sin draginspirerade scenpersonlighet, retweetade Stanleys inlägg med kommentaren:

”Vet du vad? Det fanns en tid då jag också ’kände mig söt’ [i meningen tveksam på sin könsidentitet]. Jag är glad att mina föräldrar inte vidtog några drastiska åtgärder. Bra sagt, Paul Stanley”

HBTQI+ – aktivisterna rasar

Kritiken mot Sniders uttalande lät naturligtvis inte vänta på sig. Att släppa lös dylika åsikter är som att peta med en pinne i ett getingbo. Har man åsikten att barn och unga inte ska könsstympas och proppa i sig hormoner, pubertetsblockerare och Gud vet allt, så är man per automatik transfobisk. Punkt. Mönstret känns igen.

Efter den första kritiken försvarade Snider sin ståndpunkt:

”Föräldrar måste vara mindre reaktionära, både från höger och vänster. Man behöver inte styra barnet i någon riktning. Låt barnet själv ta reda på vad det vill, i vetskap om att familjen stöder det. Jag hade en pappa som var veterinär och polis och som, även om han skakade på huvudet mycket, lät mig göra min sak.”

San Francisco Pride, som är befäst i en av världens HBTQI-tätaste städer och är ett av världens mest kända hbtq+-evenemang, uttrycker att de blev ”hjärtekrossade” och skrev:

”San Francisco Pride var på väg att tillkännage Twisted Sisters ’We’re not gonna take it’ som temalåt för årets SF Prideparad, med bandets frontman Dee Snider som skulle framföra låten på vår mittscen. Dee har alltid varit en uttalad anhängare av HBTQ+-rättigheter, men när vi blev informerade om tweeten där Dee uttryckte sitt stöd för Kiss’ Paul Stanleys transfobiska uttalande, blev vi hjärtekrossade och arga. Det budskap som vidmakthålls genom den tweeten kastar tvivel på unga transpersoners förmåga att själv identifiera sitt kön.”

Måste inte skriva under på allt

Men Twisted Sister-ikonen Dee Snider, avvisar helt och hållet transaktivisternas krav på hans ”trohet och totala samtycke”. Han står fast vid att barn inte är tillräckligt gamla och har den mentala mognaden för att fatta livsförändrande beslut via könsbytesprocedurer. Han tillade att det har blivit en ”sorglig och farlig modefluga”.

”Hårdingen” Paul Stanley, KISS backar från sin tweet. Foto: Wikipedia/Raph_PH

”Jag var inte medveten om att det transsexuella samhället förväntar sig trohet och total överenskommelse med alla deras övertygelser och att varje variation eller avvikelse anses vara ’transfobisk'”, skriver Snider på Facebook.
”Jag har nyligen förklarat att jag inte anser att små barn är redo att bestämma sin könstilldelning. Jag anser att deras val bör stödjas och accepteras av deras föräldrar, men jag tror inte att barn har den mentala förmågan att fatta rationella, logiska beslut om saker av en omfattning som kommer att påverka dem för resten av livet. Jag tror inte att de är tillräckligt mentalt utvecklade.”

Snider utvecklar sitt bemötande av HBTGI-lobbyns vrede med att säga att han, som heterosexuell 4-barnspappa stöder LBGTQIA+-rättigheter trots att han inte håller med om allt.

”Avvisa inte människor som är villiga att marschera, sjunga och stå med dig bara för att vi inte är perfekt överens. Vi är fortfarande era allierade.”

Paul Stanley backade dock från sin tweet med motiveringen: ”Medan mina tankar var tydliga, var mina ord uppenbarligen inte det”.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter