Världsmajoriteten trött på covidrestriktioner

En klar majoritet av världens befolkning tycker att deras styrande har gått för långt i sina åtgärder mot den så kallade covid-pandemin. Det framgår i en ny opinionsundersökning. Svenskar håller dock inte med, tillsammans med kineser och taiwaneser.

Det är i opinionsundersökningen Democracy Perception Index som man frågat människor om de instämmer i påståendet: ”Mina myndigheter har gjort för mycket för att begränsa människors friheter under coronaviruskrisen”. I de flesta länder instämmer en bred majoritet.

”Detta är en stor, välkommen förändring från opinionsmätningar under tidigare år, vanligtvis på nationell nivå, där respondenterna tenderade att säga att deras regeringar gjorde vad som krävdes eller mindre för att bekämpa covid”, skriver Brownstone Institute.

Resultaten baseras på befolkningsnormaliserade intervjuer med 52 785 respondenter från 53 länder mellan 30 mars och 10 maj 2022.

De enda tre länder där majoriteten inte instämde är Taiwan, Sverige och Kina. Det bör påpekas att Sverige de facto har haft betydligt mindre frihetsinskränkningar än de flesta andra länder under den så kallade pandemin, samtidigt som det kan misstänkas att Sveriges monolitiska medielandskap också har med saken att göra.

”Hur ensam man än kan känna sig som anti-lockdown-aktivist ibland, visar resultatet av denna mätning att det inte bara är en handfull av oss som känner som vi – det är miljarder”, konstaterar Brownstone Institute.

Den positiva nyheten har även uppmärksammats av en rad andra antiglobalistiska organisationer.

Resultatet i Democracy Perception Index.
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter