Växande missnöje med regeringen

Inte ens de egna anhängarna är nöjda med hur regeringen har skött sitt arbete. Den korta tid som förflutit sedan valet har präglats av svikna löften, underminering av yttrandefriheten och ett kaosartat närmande till krigsalliansen Nato.

Ulf Kristerssons tid som Sveriges statsminister har imponerat på få. Inte ens hans egna väljare är särskilt imponerade. Runt 21 procent av moderatväljarna anser att regeringen gör ett dåligt jobb, vilket är en ökning på 10 procent under bara en månads tid, enligt en opinionsundersökning från Sifo, rapporterar Expressen.

Av den totala befolkningen är det endast tre procent som anser att regeringen gör ett mycket bra jobb och 29 procent anser att de gör ett ganska bra jobb. Med nio procent borträknade som inte kunnat svara, är det 59 procent som är missnöjda med regeringens arbete.

Det är inte bara hos den rödgröna oppositionen som missnöjet luftas, utan även bland de som röstade för Tidöpartierna (Moderaterna, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Liberalerna). 40 procent av de sverigedemokratiska väljarna är missnöjda med regeringen.

Brutna löften och kohandel om yttrandefriheten

Det ska dock inte ses som alltför konstigt att regeringen får ett så dåligt betyg. Hela den korta mandatperioden har präglats av inflation samt kris på både el- och bränsleområdet.

Samtidigt har regeringen mycket att skylla sig själv för och Frihetsnytt har rapporterat om flera av misstagen. Det utlovade elstödet har man konstant skjutit på och löftena om slopad skatt på investeringssparkonton har gått fram och tillbaka.

När energifrågan och inflationen verkar närma sig en stabilisering, då går istället ministrar ut och undergräver det egna samhället. För att blidka Turkiet och få dem att godkänna Sveriges ansökan om medlemskap i Nato, har utrikesminister Tobias Billström mer eller mindre lovat inskränkningar i yttrandefriheten i Sverige.

Dessutom innebar Kristerssons, Billströms och riksdagens talman Andres Noréns uttalande om aktionen med en hängd docka föreställande Turkiets president, där man kraftigt fördömde aktionen, en brytning mot vad tidigare regeringar har gjort, vilka inte har uttalat sig om opinionsyttringar av den egna median och befolkningen. De har till och med ådragit sig skarp kritik från yttrandefrihetsexperten Nils Funcke.

Det är en katastrofal start för den nya regeringen och om ingenting ändras kommer de dåliga siffrorna bara att försämras.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter