Vegansk ”världsförbättrare” anklagas för omänsklig behandling av illegala migranter

En ”hållbar” veganrestaurang på Stureplan i Stockholm uppmärksammas nu för att ha låtit illegala migranter arbeta under slavliknande förhållanden. Ägaren är en välkänd krogprofil som ska ha beskrivit sig själv som ”vegansk visionär, djurvän och världsförbättrare”. Nu har förhållandena fått facket att reagera.

En ”woke” veganrestaurang som beskriver sig som ”ett bohemiskt ställe för alla” har väckt uppmärksamhet – men inte på grund av den klimatsmarta menyn. Det är tidningen Arbetaren som uppmärksammar att restaurangen ChouChou låtit illegala migranter arbeta under ”slavliknande villkor”, och nu har facket engagerat sig.

Det är vänsterfacket Stockholms LS av SAC som under fredagen genomförde en blockad mot restaurangen. Enligt fackförbundet har inte restaurangägarna bemött kraven om löneskulder som uppgår till 100 000 per fackligt ansluten arbetare.

Ägaren är vegansk ”visionär”

Man menar att de illegala invandrarna arbetat utan anställningsavtal, har utsatts för ”omänsklig behandling” och ibland fått arbeta 23 timmar i sträck. Tidningen Arbetaren skriver att ägaren – Robert Hållstrand – själv beskriver sig som en ”vegansk visionär, djurvän och världsförbättrare”.

Arbetaren har försökt att få tag i Hållstrand för att höra vad han har att säga om det hela, men har inte kunnat nå honom.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

  1. Robert tycks tjäna mycket pengar . När jag googlade fanns en artikel där Robert flyttat in på svindyra Djurgården.
    Alla hus på Djurgården står på ofri grund och husägarna betalar arrendeavgift till Djurgårdsförvaltningen. Man äger alltså huset , men inte marken huset står på.

    Nej tack….inget för mig

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter