”Vi äger vetenskapen” – Google manipulerar sökresultat åt FN/WEF

Melissa Fleming, FN:s chef för global kommunikation, medgav nyligen i en debatt vid World Economic Forum att man tagit hjälp av IT-jättar som Google för att rensa bort oönskade sökresultat inom ämnen som klimatet och se till att FN:s/WEF:s eget narrativ blir dominerande.

– Vi har inlett ett samarbete med Google, till exempel. Om man googlar ”klimatförändringar” så kommer man att få fram en rad olika resultat från FN högst upp. Vi startade det här partnerskapet eftersom vi blev chockade över att se, när vi googlade ”klimatförändringar”, att vi fick upp en otrolig mängd förvrängd information högst upp, sade Fleming om konspirationen mellan FN/WEF och Google.

– Så vi börjar bli mycket mer proaktiva. Vi äger vetenskapen och vi tycker att världen bör veta det, och det gör plattformarna själva också, fortsatte hon.

Var är ”faktakollarna”?

Det var under ett möte om ”desinformation” som Fleming fällde sina uttalanden som bland annat uppmärksammats av ZeroHedge, Fria Tider, Climate Depot, WinePress News, Watts Up With That, Red Voice Media, på Reddit samt av en rad andra alternativa medier.

Intressant nog har Flemings yttrande däremot inte nämnts av alla de faktakolls-sajter som alltid står redo att – ibland på lösa grunder – tillbakavisa alla ”konspirationsteorier” om FN, WEF och andra överstatliga organisationer. LeadStories satte exempelvis falsk-stämpel på ett påstående om att ”WEF förkunnar rekryteringen av ’Informationskrigare’ för att kontrollera narrativet i sociala medier” därför att de minsann inte kallades ”informationskrigare” utan ”informationsfrivilliga”. Men de har inte sagt ett knyst om att Melissa Fleming säger att FN ”äger vetenskapen” och tar hjälp av Google för att se till att deras agenda dominerar informationsflödet.

Så vitt Frihetsnytt kan finna har faktiskt Melissa Flemings erkännande av en hittills hemlig konspiration mellan FN/WEF och Google för att manipulera sökresultaten, samt att FN anser sig ”äga vetenskapen”, inte nämnts av någon enda ”oberoende faktakolls-sajt”.

Vilket naturligtvis ska förstås som att man har faktakollat det, kommit fram till att det är sant, och sedan hållit tyst om saken — istället för att vara hederlig och publicera en artikel där man stämplar påståendet som ”sant”.

”Äger vetenskapen”?

Flemings uttalande har pekats ut som häpnadsväckande av flera orsaker. Inte bara för att hon öppet medger vad som länge stämplats som en konspirationsteori, nämligen att Google manipulerar sökresultat i samarbete med överstatliga organisationer, utan även för att hon öppet påstår att FN ”äger vetenskapen”.

”Faktum är att ingen ’äger vetenskapen’ ifråga om klimatförändringar, covid eller någon annan fråga. Om datan inte stöder ett visst narrativ så bör det narrativet överges som falskt. FN verkar tycka annorlunda”, konstaterar ZeroHedge.

Detta är naturligtvis frågor som Fleming och hennes FN-kollegor borde tvingas besvara frågor om. Det är tyvärr ingen vågad gissning att ingen av de journalister i större medier som har möjlighet att ställa sådana frågor kommer att göra det.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter