”Vi står inför den största förändringen någonsin”

De framförda åsikterna är personliga och representerar personen, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.

Rikard Högberg om det finansiella systemet, BRICS och guldet

I Det djupa samtalet denna gång talar vi med Rysslandskännaren, författaren och konstnären Rikard Högberg om det finansiella systemet i världen och de förändringar som sker i dagsläget. Kommer vi snart få se att fler och fler länder vill ansluta till BRICS och koppla sina valutor till guldet?
Detta är ett kort sammandrag av intervjun.
Rikard, kan du ge en kort bakgrund till var vi är idag och varför?
Bankiren Nathan Rothschild 1777-1836, porträtt av
Moritz Daniel Oppenheim

– Vi har haft ett antal penningväxlare, med bland annat namnet Rotschild, vilka var väldigt duktiga på detta. Under det Napoleonska kriget 1815, lyckades Nathan Rothschild komma över 80-90 procent av den engelska riksbankens obligationer och tar total kontroll över det engelska näringslivet. 1818 lånar familjen Rothschild tillbaka dessa till 8 procents ränta. Det kan enligt vissa beräkningar ha gett 271 triljoner dollar till deras kassa. Med hjälp av dessa pengar bildade man Federal Reserve och Bank of International Settlements, vilket har skapat en enorm förmögenhet.

– Bildandet av Federal Reserve gjorde att guldmyntfoten försvann 1913 i bland annat Sverige. Under den stora depressionen i USA under 30-talet, plockade man in människors guld och ersatte det med papperspengar, som egentligen inte har mer värde än själva papperet. Bankerna blev då ännu rikare.

– Detta orsakade en inflation medan guldet ökade i värde. De har lyckats lura oss att guldet inte är något att ha. De har alltså tillförskansat sig enorma guldtillgångar som har gömts på olika ställen.

Vad är det som händer med guldet idag?

– Detta handlar också om kvantumdatorer. Dessa har fördelat det guld som man nu har plockat fram, till de olika nationalbankerna. Det kommer därefter kopplas till de olika interna valutorna.

Vad är det som sker i bankvärlden?

– Det råder villervalla i bankvärlden idag. Bland annat säljer Credit Suisse sitt huvudkontor för att kunna betala skulder, australiska riksbanken har förlorat 37 miljarder dollar under coronakrisen, den engelska riksbanken har tvingats att höja guilten – den som man försvarar bland annat pensionerna med, till högsta toppnivå. Detta har man då kunnat åtgärda genom att trycka ut nya pengar och det har skapat en rejäl inflation. Och det märker vi här med.

– Detta beror på att riksbankerna har klantat sig och för att kunna skyla över det trycker man nya pengar, ”för det märks inte så mycket just nu”.

Är vi vid vägs ände nu i det rådande ekonomiska systemet?

– Ja det kan man väl säga. När man har lämnat en guldmyntfot brukar det ta ett antal år och sen packar det ihop. Vad som vanligtvis brukar ske är att bankster-folket tänker ut någon stor täckmantel. Krig brukar vara en bra täckmantel för då äger man samtidigt krigsindustrin – då tjänar man bra med pengar på krigen.

– Det är då vi som får ta smällen, men det behöver vi egentligen inte göra för har man en guldmyntfot så har man ett mycket mer stabilt penningvärde.

Det håller nu på att införas en ny bankstandard ISO20022 över hela världen, vad är det?

– Det är ett internationellt standardsystem som kommer att förenkla att skicka pengar. Nu tar det 2-4 dagar och det är inte särskilt snabbt. Men Swift-systemet (som används idag) har omsatt 5 triljoner per dag och med sju procents ränta på det inbringar det 128 triljoner kronor per år i vinst för Swifts ägare.

– Det nya ISO-systemet, som man kan läsa om på Riksbankens och storbankernas hemsidor, bygger på ett system som heter Ripple, vilka är snabbast att leverera pengar på bara fyra sekunder. En hel del andra saker är kopplade till detta och det skuldbemängda systemet kommer att kollapsa.

– Det kan också komma att bli en skuldavskrivning även här i Sverige för de som har en bostad eller sommarstuga eller liknande. Det skapar då en medelklass som kommer tillbaka, entusiasmerade människor kommer att vilja bygga upp saker och göra något.

– Trumpadministrationen beslöt förut att frigöra över 6 000 patent, varav 3 000 inom läkemedelssektorn. Det kommer att ge ett enormt tryck och man kommer att bygga en massa nya företag. Det blir en enorm tillväxt. Men vi måste först gå igenom den här ekluten – det kommer att göras enormt motstånd. På banksidan vill man absolut inte vara med om detta och många av bankcheferna har ingen aning om detta.

– Vi kommer att få se fler BRICS-länder. Ryssland knöt rubeln till guldet den 28 februari i år. Kina knyter sin valuta till guldet, Indien som har mycket guld, står på tur. Brasilien och Iran likaså. Senast har Heinrich Donatus von Hessen, en viktig tysk maktspelare skickat iväg Olaf Scholz till Xi Jinping för att få en bekräftelse på att Tyskland också kan få ansluta sig till BRICS. Då kommer ett av kraven vara att de kopplar D-marken till guldet.

Vad är The Quantum Financial System som en del talar om?

– Det är kvantumteknik där man använder sig av blockchain-teknik, vilket gör det oerhört mycket svårare att fuska. Detta kommer att göra att vi får en mycket stabilare industri i framtiden, för man kommer veta att avtal kommer att hållas och att det blir lättare att gå till domstol.

Kommer det innebära mer frihet för privatpersoner? Kan vi slippa få våra bankkonton avstängda om vi ”tycker fel”?

– Vi har ju bland annat Pay Pal där man får betala 1 500 dollar om man uttrycker sig icke politiskt korrekt. I Kanada har Trudeau stängt av ett antal konton, så att ha pengar på banken, det vet vi inte vart det tar vägen.

– Men hela kryptoaffären är en decentralisering, så alltså behövs inte bankkonton, utan man kan ha en soft wallet på nätet eller en ”plånbok” i form av en sticka med koder, som man kan lägga på ett säkert ställe. Då har du själv kontroll över dina pengar – du är din egen centralbank. Det innebär en enorm frihet.

Går vi en positiv utveckling till mötes?

– Det kommer först bli sämre och sen bättre. Man har alltid använt sig av krig eller hittat på något elände – nu funkar det ju inte längre att använda coronan för att hålla oss nedtryckta – för då hade man kunnat genomföra skiftet och kört in den här centralbanksvalutan och då hade bara de rikaste rika bestämt vad du skulle tycka och tänka och få köpa och så vidare.

– Men nu blir det en jättesmäll och de har inget att skyla över det med. Vi står inför den största förändringen någonsin, överhuvudtaget. Och till det bättre.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter