VIDEO: Nationalistpolitiker grillar AstraZeneca, miljöpartist instämmer

Christine Anderson, EU-parlamentariker för Alternativ för Tyskland, korsförhör AstraZeneca-chefen Iskra Reic inför kamerorna. En rumänsk kristdemokrat och en fransk miljöpartist blir upprörda när Reic slingrar sig runt huvudfrågorna.

Christine Anderson påpekar i videon att regeringar och läkemedelsbolag påstod att vaccinen skulle stoppa spridningen av Covid-19. Detta skedde som bekant inte, istället övergick man till att påstå att vaccinen inte var avsedda att stoppa smittan utan bara skulle göra att de som smittades blev mindre sjuka.

— Någon har ljugit, och jag vill veta vem. Vem ljög? Eftersom jag inte tror att du är korkad, måste du ha vetat att era vacciner är i bästa fall värdelösa och i värsta fall skadliga. Så min fråga är: Ljög ni för EU-kommissionen och för regeringar över hela världen så att de skulle spendera miljarder och åter miljarder av skattebetalarnas pengar på era värdelösa produkter? Eller sade ni sanningen om era värdelösa vacciner till regeringarna, och regeringarna ljög för sina medborgare? Vem ljög? Svara bara på den frågan.

Iskra Reic ger ett stammande svar som mynnar ut i att hon är jätteledsen över de dödsfall vaccinen orsakat, men att vaccinen enligt tidskriften Lancet räddat 20 miljoner liv och att nyttan av dem överväger skadorna.

Michèle Rivasi som företräder det franska miljöpartiet Europe Écologie — Les Verts går då faktiskt in i debatten på Andersons sida — ingen beröringsskräck med nationalister där inte, tydligen — och påpekar att Reic inte svarat på den egentliga frågan: huruvida det var vaccinbolagen som ljög för regeringarna, eller regeringarna som ljög för folket, om att vaccinen faktiskt skulle stoppa spridningen.

— Sprids viruset vidare trots vaccinering, eller inte? Svara på frågan! säger hon.

Anderson får även understöd från rumänen Cristian Terheș från nationalkonservativa Kristdemokratiska bondepartiet som, synbart upprörd, kräver svar på denna enkla fråga. Terhes vill även att Reic ska förklara varför vaccinbolagen sett till att skaffa sig juridisk immunitet mot stämningar för skadeverkningar av vaccinen, om de nu är så ofarliga som de säger.

— Varför lägger ni över riskerna på regeringarna och människorna som kan ha fått bieffekter av vaccinerna, medan ni tar hela profiten?

Några konkreta svar på huvudfrågorna tycks de upprörda politikerna inte ha fått, trots att de ställdes tydligt och på flera olika sätt.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter