Viktigaste frågan för svenskarna – inför EU-valet

Snart närmar sig EU-valet och många partier tävlar om rösterna. Nu visar en opinionsundersökning att partier som fokuserar på att lösa den invandrarrelaterade brottsligheten kan komma att få stort stöd i valet. Även migrationsfrågan är viktig för svenska väljare.

I sommar är det EU-val och valrörelsen pågår för fullt. Nu visar en undersökning från Dagens Nyheter/Ipsos att brottsligheten är den viktigaste frågan hos svenska väljare, där hela 42 procent anser att EU främst bör ägna sig åt att lösa det växande problemet med kriminaliteten.

– När svensk polis fick hjälp att knäcka krypterad kommunikation som Enchrochat för några år sedan kunde allmänheten se vad internationellt samarbete kan betyda, säger Nicklas Källebring, opinionsanalytiker på Ipsos, till Dagens Nyheter.

Källebring säger även att det har blivit uppenbart att de ”svenska” gängen har förgreningar runt om i Europa, och att kriminella huvudaktörer inte ens befinner sig i Sverige.

Migrationsfrågan är viktig

Även migrationsfrågan är viktig för svenska väljare, där 35 procent uppger att det är den fråga som de svenska EU-parlamentarikerna bör fokusera på de närmaste åren.

Svenskarna tycks även ha blivit uppskrämda av klimatpropaganda, vilket har resulterat i att 40 procent anser att miljö- och klimatfrågor är de viktigaste. Även Ukraina-frågan dominerar, där 22 procent av väljarna anser att det bör vara den viktigaste frågan.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. 40 % är skrämda av klimathysteriker…🤣😂😂🤣

    och vi kan skratta åt att folk trodde på häxor på 1600 talet…

    Det fanns ” vis-gossar ” som visade/pekade ut häxor… t.e.x Johan (Gävlepojken ) Johansson

    idag har vi en ”vis-flicka” Greta som enligt modern ser koldioxid eller vad det nu var –i luften…enligt modern har dottern alltså övernaturliga krafter. 🤣

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter