Viktor Orbán hånar EU efter misstänkt korruption

Ungerns president Viktor Orbán delar ett inlägg på Twitter som hånar EU efter misstänkt korruption på högsta nivå.

Frihetsnytt rapporterade nyligen om hur belgisk polis slog till på sexton adresser i Bryssel där 4 personer med kopplingar till EU-parlamentet greps misstänkta för korruption. Bland de gripna fanns Luca Visentini, generalsekreterare för världsfacket International Trade Union Confederation (Ituc) och Eva Kaili, vice talman i EU-parlamentet.

EU-parlamentet har sedan tidigare anklagat Ungerns regering och rättsväsende för att ha problem med korruption och därmed bedrivit hårda påtryckningar mot landet. Flera hävdar att påtryckningarna som EU utövar mot Ungern egentligen är ett svepskäl för att straffa landet som vägrar underkasta sig EU:s agenda.

Orbán hånar EU genom meme

På Twitter delar Viktor Orbán en meme (bild) och skriver ”God morgon till EU-parlamentet”. Bilden visar några kända amerikanska politiker som skrattar högljutt och på bilden står det ”Och sedan sa de att EU-parlamentet ser allvarligt på korruptionen i Ungern”.

Twitterinlägget har fått stor spridning och många användare driver med EU och ifrågasätter deras roll i att läxa upp länder i saker som de själva har problem med.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter