Vild strejk på pendeltågen

Måndagsmorgonen startade illa för Stockholmspendlarna, då lokförarna på pendeltågen gått ut i en vild strejk, med följd att flera tåg har ställts in. Anledningen är säkerhetsskäl och inte arbetstider eller lönekrav.

I morse vid 3-tiden meddelade representanter för de MTR-anställda lokförarna att de går ut i vild strejk på måndagmorgonen. Anledningen till strejken är att tågvärdarna tagits bort från pendeltågen. Lokförarna kräver att tågvärdarna får komma tillbaka i tjänst så att det alltid är två personal på varje resande tåg, av säkerhetsskäl. Strejken beräknas pågå under tre dygn.

SL:s presschef Andreas Strömberg.
Foto: Region Stockholm

Fackförbundet Seko som organiserar de flesta lokförare, står inte bakom strejken och därför betraktas den som ”vild” skriver SVT. Lokförarna själva har uppgett att det är cirka 80 procent av dem som deltar i strejken.

Enligt Trafikverket har ett par tåg avgått enligt tidtabell medan flera tåg har ställts in. SL uppger att det är svårt att överblicka de exakta konsekvenserna av strejken och har satt in extra bussar vid vissa pendeltågsstationer. För information hänvisas till SL:s hemsida.

– Jag har varit i kontakt med MTR som konstaterar att det kommer att få stor påverkan på pendeltågstrafiken i dag, däremot vet man inte ännu hur många som valt att gå i strejk, säger SL:s presschef Andreas Strömberg. Han säger också att det är bra om man kan välja andra färdmedel.

Hoppas på förståelse

Samtidigt beklagar lokförarna att strejken orsakar störningar för trafikanterna, men hoppas att det finns förståelse att lokförarna utför denna aktion för både resenärernas och deras egen säkerhet de kommande tre dagarna. Under två års tid har lokförarna försökt påtala problemen för ledning och regionpolitiker men utan resultat.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

 1. Ägare till MTR är MTR Corporation med säte i Hong Kong och ägs till 75 % av Hong Kongs styrelse. I praktiken Kinas kommunistiska parti.
  Visst är det härligt med konkurrens ?? ta in anbud … på allt….kanske kan Mongoliska staten sköta äldreboendet på ”Sommaro” ?
  Varför kan inte ett företag från Uganda sköta snöröjningen i Gävle ??
  Skolhälsovården i Gnesta sköts av en legitimerad VooDoo utövare från Port au Prince , Haiti …som la lägst anbud…
  —-
  Men åter till allvaret ; man har tagit bort konduktörerna och döpt om det till tågvärd . Varför ?????
  och nu åker även ”tågvärdarna” ut .

  Föressten ..ni vet väl att snabbtåget mellan Sth-Arlanda också ägs av ett utländskt bolag som fick rättigheterna i 50 år….och så kan dom ta svindyra priser !!!

  Fy f*n detta lands styre är verkligen uselt !! –Och man blir bedrövad när man ser att (S) ligger på 37 % —-samtidigt ligger SD kvar på valresultatet..ca 18 % …// Det finns alltså alternativ men dumskallarna tar inte emot hjälpen. //

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter