Viljan – och hur den kan vägleda oss genom livet

Vad är vilja? Hur kan viljan vägleda och stärka oss och hur kan den hjälpa oss att känna syfte och mening i livet? Hur uppnår vi viljan att känna och uppleva livet med medvetenhet och närvaro? Hälsocoachen Pierre Tinderfjäll ger oss här hans bästa tips på vägen.

Vad är vilja?

Varifrån föds viljan eller intentionen av att önska sig någonting? Vad skapar en önskan och varifrån kommer viljan att uppnå den? Är det din vilja som styr dig i livet eller leds du av andras viljor och förväntningar?

För mig är viljan en stor del i vilka vi är som människor. Genom att ställa frågan vad är vilja, så kan vi också ställa oss frågan; vad är liv?

Vi lever här på jorden där vi får uppleva, andas, känna, tänka, skapa och växa. Viljan för mig är starkt förknippad med känslor som skapas av mina upplevelser och erfarenheter. Vissa av de upplevelserna ger mig en sån stark känsla att jag innerst inne vill och måste ha mer av den.

Vilja har vi för flera olika saker och de kan också förändras flera gånger om. Jag vill tala om viljan att känna och uppleva livet med medvetenhet och närvaro, som likt ringar på vattnet kan ha magiska effekter på din och andras liv. Jag vill tala om viljan att utforska och upptäcka den enorma rikedom som finns inom oss alla och hur den kan vägleda och ge oss en stark känsla av mening i livet.

Hur viljan kan vägleda oss i livet

Vad är ditt syfte eller mål i livet? Det är en fråga som ofta inte är enkel att svara på och som kan vara så stor och överväldigande att den skapar oro och tvivel, vilket kan begränsa vår förmåga att känna, skapa och uppleva.

Livet rymmer en viss mängd av tid. Vi betalar och investerar i livet med vår tid och uppmärksamhet. Hur spenderar vi den tiden och till vem eller vad betalar vi med vår uppmärksamhet? Det leder till frågan vad du vill eller väljer att spendera din begränsade tid och uppmärksamhet på?

Är du där du vill vara när du vaknar upp? Arbetar du med det du innerligen vill? Umgås du med människor som lyfter dig och investerar du din tid på det du verkligen brinner för?

Viljan att utforska, att växa som människa och göra det som vi brinner för fyller hjärtat, tankarna och kroppen med en eld som föder ett kraftfullt begär att vilja ha mer av den känslan. Livet kan ibland kännas svårt och riktningen osäker, men genom viljan kan vi skapa en enkelhet i vårt sökande efter mål och mening i livet.

En stark vilja skapar din verklighet

Viljan skapar din verklighet och vägen fram genom livet. Därför behöver du ta ledarskap över ditt liv, precis som det engelska ordet, leader-ship säger så är det du som leder ditt fartyg i önskad riktning och tar ägandeskap, owner-ship. Det innebär att du inte kompromissar med dig själv eller tillåter dig att påverkas in på en väg du inte har viljan att ta.

Om vi låter oss förledas av negativa tankar, rädslor och påverkan av andra så kan det bryta ner vår förmåga att tänka och känna klart samt begränsa vårt skapande och välmående. Det är därför vårt jobb att aldrig överge vår vilja eller tillåta negativitet och rädsla att ta över våra sinnen. Detta gör vi genom att styrketräna vår goda karaktär och att skapa en kompromisslös integritet som ger oss den nödvändiga kraften och kärleken för att stå upp för oss själva.

Viljan att bidra till någonting större

Vi har alla förmågan att bidra till någonting större. Vårt beteende och känslotillstånd smittar av sig på vår omgivning och bidrar antingen med en negativ eller positiv energi, god eller dålig karaktär, splittring eller gemenskap. Vi har alla en uppgift att ta ansvar för vår energi och med en positiv kraft så kan vi tillsammans skapa en stärkande kultur och goda relationer.

Viljan att bidra och leda med exempel för kärlek, gemenskap, samarbete, växande och frihet vet och känner jag med hela mitt hjärta kommer att skapa en bättre värld och ett rikare liv för oss själva och andra. Alla positiva effekter jag får av att lära om mig själv väcker ett brinnande begär att fortsätta resan att växa som människa.

Att stärka relationen till mig själv och andra människor öppnar upp fantastiska möjligheter och bygger upp en drivkraft att bidra med någonting som är större än mig själv. Vad är din vilja och vad kommer du att rikta din dyrbara tid och din uppmärksamhet på? Stå upp för dig själv och låt din vilja vägleda dig i livet

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter