Vill att Musk censurerar innehåll på X – efter knivattacken

En australiensk tillsynsmyndighet vill att Elon Musks plattform X tar bort innehåll relaterat till den brutala attacken på biskopen Mar Mari Emmanuel. Myndigheten vill nu att innehållet blockeras globalt, vilket har fått Musk att rasa då han menar att det rör sig om total censur.

Frihetsnytt har tidigare rapporterat om den brutala attacken på biskopen Mar Mari Emmanuel i australienska Sydney. Biskopen – en uttalad kritiker av vaccin och hbtq-lobbyn – knivhöggs i en livesändning under en gudstjänst.

Ilskan har varit stor bland assyriska kristna i Australien, och många har uttryckt sin vrede på plattformen X. Inlägg som visar hur biskopen knivhuggs har fått många tittare, men det vill en australiensk tillsynsmyndighet sätta stopp för, rapporterar France24.

Kräver att inlägg blockeras

Julie Inman Grant. Skärmavbild: Youtube/Sky News Australia

Videorna och kommentarerna på attacken har enligt Australiens eSäkerhetskommissionär (på engelska eSafety commissioner) Julie Inman Grant ”ökat spänningarna i samhället”. Kommissionären ville därför att X skulle ta bort ”vissa inlägg i Australien som kommenterade det senaste angreppet”.

Nu skriver dock Elon Musk att X har fått in ytterligare en begäran, och denna gång vill man att de attackrelaterade inläggen blockeras ”globalt”. Musk skriver även att X riskerar dryga böter om de inte tar bort inläggen, och kallar kommissionären för en ”censurkommissarie”.

Enligt X bryter inte inläggen mot deras regler om ”våldsamt språk”, men New South Wales premiärminister Chris Minns går ändå till hård attack mot plattformen:

”Det är precis vad jag förväntar mig från X eller Twitter eller vad du än vill kalla det: en nonchalans för den information som de har pumpat in i våra samhällen, lögner och rykten som sprider sig som en löpeld.”, säger han enligt France24.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter